Hjälp! hitta rätt färg.

Hej, jag håller på med ett projekt under vinterhalvåret, jag köpte en 855 t5 i höstas som då var nylackad. Grejen är nu att jag skulle behöva färgkoden för att fler delar ska lackas. jag har försökt men får inte tag på förra ägaren någonstans! Bilder från bilen i sommras: Min far tror att det är volvos orginalfärg som var på bilen innan, Det är färgkod 420 och heter Amethyst /Aubergine pearl metallic. Om jag jämnför med dörrgångarna ser det inte ut att vara samma färg, men där är det ju inte häller någon klarlack, om på bilen är det nu 11 lager klarlack. Har även fått tips av en kompis som tror att det är färg: Lp2 Midnight purple. Båda dessa färger ser ut att stämma, frågan är nu hur jag ska lösa mitt problem. Ska ta och tala med en lackerare, men är inte säkert att de kan lösa detta häller. Är det något som tros veta vad detta kan vara för färg får ni gärna skriva och berätta! Både ja å far tror att vi minns att killen sa att det var orginalfärgen den var lackad i, men då det inte finns många färgprover att se på internet på den färgen är det väldigt svårt att säga!



Svar på inlägget: Hjälp! hitta rätt färg.



finns ett sätt att få reda på det som dom flesta lackerare har om det är orginalfärg så kan dom på nått sett med en apparat dom sätter på lacken få ut vad det är för färg samnt färgkod...så gjorde man på min bil då vi skulle kolla vad för färger ....


Jag tror bestämt att färgen heter Black currant, det är en nyare variant som volvo släppte på v70 n modellen. så kolla upp när bilen var lackad, färgkoden är 463, men kolla med en lokal lackerare om han kan måla upp et färgprov, ja skulle kunna göra det åt dig så du ser vad det är för färg jämfort med bilen. Mvh


som andra svaret säger..ta med den till en lackerare som kan mäta lacken och på såsätt få fram färgkoden till just din färg..


Hm, ja nu blev det ännu svårare. Men ännu en färg att jämnföra med. Får ta och försöka hitta någon lackerare som kan hjälpa mig.


Men både jag och pappa är ganska säkra på att killen sa att det var orginalfärgen, med en massa lager klarlack över bara. Färgkoden skulle då alltså vara 420. Finns ju inte många bilar som jag hittar med denna färgen, men de lilla ja har hittat tycker jag verkar rätt. Men om man kollar på en färgkarta så ser den mycket ljusare ut, men det är väll somsagt eftersom det är massa klarlack över den sen?


Här är färgen jag fått tips om: http://www.google.se/imgres?q=lp2+midni . &ty=56 Om ja inte kommer på något nytt blir det till att fixa färgprov på den!


Om tankluckan är lackad i samma nyans så räcker det med att du tar med dig denna till en lackerare som mäter färgen. Även dom flesta färghandlare (Flügger etc) kan mäta färgnyanser. Lycka till!


Sant! Har tidigare vart på ett färgförtag som hade en sådan mätare för att hitta rätt kulör åt en färg åt oss. Detta var väggfärg, men det kanske går ändå? Om jag får fram en kod hos dem, och sedan går till en billackerare, kan han använda den färgkoden?


JA TROLIGTVIS..FÄRGKOD SOM FÄRGKOD..





Oj ursäkta så mkt, trodde detta forum var till för att lära sig inte för att bli idiotförklarad...


nej va inte så jag menade...råkade bara ha capslock på*som vanligt-* klart forumet är till för att lära oss av varandra...va inte meningen att "skrika"


Jag och tjejens bror har själva gjort detta, dock var det till en Rekord -66 solid lack (lackad instrumentpanel original, samma som utsidan). Flügger blandade även till rätt nyans, och den stämde med både tankluckan och panelen. Så visst fungerar det till fordonslack också. Koderna kanske inte stämmer överens mot fordonslackerares färgkartor, vågar inte svära på detta. Men prova går ju alltid


Som sagt, ta med dig tanklocket till en lackerare. Jag jobbar på Colorma och vi blandar billacker och får fram rätt färg från tanklock, MEN vi kan inte blanda eller få fram metallic lacker. Så därför får du vända dig till en lackerare.


okejokej! Ja somsagt, förstår inte riktigt hur koden skulle va samma. Volvos orginalfärg tex 420, inte är det koden 420 som kommer fram om jag går till en vanlig färghandel? Men jag tar med mig tanklocket och går till min lokala färghandel, då det inte finns någon billackerare där jag bor. får höra vad de säger, efter det åker jag till Örebro till någon billackerare och försöker få hjälp den vägen.


Okej, Men om jag går till min lokala färgbutik, så kan dom läsa av färgkoden, även om dom inte kan blanda billacken. Kan jag använda informationen från dem för att sedan gå till en billackerare och beställa färgen?


Kanske, men mycket tveksamt. Vi kan bara ge "ungefär rätt färg" i solid utförande. Vi kan alltså inte läsa av metallic lacken och vi kan heller inte läsa av hur mycket "glitter" du har i din metallic lack, det kan också skilja mellan olika metallic lacker. Men du kan ju ändå kolla, dom kanske kan det:) Annars borde en lackerare som pysslar med skador vilket nästan alla gör, kunna matcha din färg. Dom gör ju sådant ganska ofta om dom gör lagningar.


Min farsa håller på med färg så om du tar av tanklocket och kommer till köping så kan vi kolla vilken färgkod det är, han har ca 10 000 färgprover, och i tråden fann det några förslag också så vi kan kolla på de om du vill


Fyfan, ja det vore kanon! Går i skola i köping så inga problem å fixa. ska ut i garaget ikväll passar på då att skruva dän tanklocket. Skickar ett pm till dig med mitt nummer så kan du höra av dig till mig då!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka