Tonade rutorna, bakdörrar blev bra, men i bagageluckan???

Hej! Tog loss båda rutorna från sidorutorna från listerna och tog in rutorn och tonade dom på köksbordet, blev kanon, använde swedols toning. Nu försökte jag tona bakre sidorutorna i bagageutrymmet eftersom det är en kombi vi pratar om, men jag får fan i mig inte det att bli bra alls, gjorde slut på en hel rulle nu då jag prövade 3 ggr innan jag fick nog.. Går det att skära loss dessa rutor relativt enkelt och sätta dit dom efter man tonat, jag vet att det låter dumt men jag får inte till det.. MVH



Svar på inlägget: Tonade rutorna, bakdörrar blev bra, men i bagageluckan???



Är det volvon? Jag gjorde en mall av några ark med tunnt papper, A2 ark vill jag minnas. Lättare att göra en mall med det och sedan bara lägga mallen på filmen och skära efter kanterna. Detta var på en 245 men är ju samma procedur vilken bil man än håller på med. Kanske inte direkt ett proffsigt sätt att göra jobbet, men det funkar. Mvh Tommy


Hej! Vet/ förstår ej varför man (folk, oavsett) tar/plockar bort rutorna överhuvudtaget?! Det är juh bara och plocka fram ett hederligt smör/bak-plåts papper, sätta dit det på rutan, rita/malla ut det & sedan klippa ut det och voila du har ett mall som du kan använda för att skära/klippa ut solfilmen ?!


Där sa du något! Bakplåtspapper är ju även bättre! Tack för det, kommer använda det nästa gång! Mvh Tommy


Varsågod! Jag köpte en bit smör/bak- plåtspapper från en storköks grosshandlare (De har de på en 10 - 50 meters rulle , 2*2m) och markerade ut bakrutan + soltak luckan med det, Funka kanon! Sen kan man juh återanvända smör/bak plåtspappret flera gånger till något annat, så det är både ekonomiskt + rationellt tänk. Lycka till bägge!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka