X-traljusmontering 945 -98 Hjälp

Metalfästena med hål i, skall de sticka ut eller skall de vara vända in mot grillen? Har sett en med dom utåt, som har samma detalj som jag har. Dock inget annat.



Svar på inlägget: X-traljusmontering 945 -98 Hjälp



Öronen ska peka framåt. Monterade 3 SIM-ljus på en V70n för en timma sen, skruvade fast plattan med montageskruv i plasten bara, plus dom två lite grövre m5-bulten som sitter orginal och håller nummerskylten på den bilen. I kombination med stag (ett måste!) blir det grymt stabilt


Mät upp mitten, borra genom plasten och balken. Dra igenom genomgåendw bult förslagsvis med nylock och karosseribricka på baksidan, mät ut så att fästet ligger jämt och dra i ytterligare 2 bult en på var sida så långt ut som möjligt då fronten är aningen spetsig


Finns det någon punkt på extraljusen man skall utgå ifrån? Det finns ju inga hål att sätta fast stagen i


Borra ett litet hål(beroende på skruvstorlek) på ovansidan, till stagen.


Högre upp ger stabilare stag. Jag höll bara stagen emot plastkanten där uppe och centrerade mot det avlånga hålet som är för att hålla plastringen för att hitta exakta mitten, sen borrade jag Lite dyrare ljus från tex hella har en liten punkt innuti som man normalt borrar i.


SIM-ljusen har så jäkla klent undre fäste så det är ingen direkt idé att bulta fästplattan med massa genomgående bult. Rätt skruv biter bra direkt i plasten.


Det enda jag inte hittar är vart fan jag skall sätta strömmen till helljuset så det slås på när jag aktiverar helljuset.


Tjuva ström ifrån helljusets +kabel på strålkastaren..


Bättre att ta från säkringshållaren, ska finnas ett ledigt stift





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka