Tona rutorna på mer seriöst sätt?

Hej. Nu ska jag tona rutorna på 940in och göra det mer seriöst. Har köpt riktig solfilm på swedol och ska börja med rutorna på bakrutan. Nu har jag tagit loss dörrarna och funderar på att ta bort dörrsidan och ta bort rutan helt och lägga toningen när rutan är lös så den kommer bli bra och inte lossna när man kör ner rutan. Hur gör jag, ska jag tona enda precis ut i kanterna eller lämna en spalt precis vid kanten på listen så det ser bra ut när rutorna är upphissade men då ser det sämre ut när man hissar ner. Hänvisa mig snälla inte till någon annan tråd utan försök hjälpa mig just i detta fall. Jag har använt biltemas återanvändbara flera gånger men ska inte vara med om att toningen släpper i hörnen och när man kör nedrutan denna gång som sagt:-) tack på förhand! Mvh



Svar på inlägget: Tona rutorna på mer seriöst sätt?



Tjena,,, när du ändå har tagit bort dörr sidan så varför inte ta loss rutan. lämna ca 1-2 mm i alla kanter så blir det bra, Lycka till.


Lämna en liten kant sen penslar du klar nagellack runtom rutan i skarven till solfilmen. Mvh Tommy


Nu har jag bökats och krånglat och slitit och pysslat och fått bort både lillrutan och vanliga bakre sidorutan, men allt sitter jättejättetight i lister och jag tycker det känns som att man kommer få filmen att släppa i hörnen när allt ska tillbaka igen eftersom det är mycket gnida vrida och ta i för att få dit bland annat lillrutan.. Hjälper nagellacken som en slacks film över skarven så inget får skarven att öppna eller:P?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka