Finns det några genvägar när det gäller rubba lacken?

Finns det några genvägar när det gäller rubba lacken? Jag har rubbat och rubbat och äntligen har jag fått fram en liten ruta på lacken som är spegelblank. Men det tar fan timmar att få fram den. Jag ser många som rubbar och polerar sina bilar, men för dom går det som smör. Jag använder vanlig rubbig "Turbo rubb", med sköldpaddan som logo. Sen nu har jag börjat använda autosol och det fungerar bra. Det ända problemet är att jag har en Bruksbo polsermaskin. Har ni några tips på hur jag ska kunna polera snabbare? Det ska vara hela bilen.



Svar på inlägget: Finns det några genvägar när det gäller rubba lacken?



Ska man få ett bra resultat finns det inga genvägar, det tar tid! Jag vet inte vad en bruksbo polermaskin är, själv kör jag oftast med en orange cyclonkopia (dubbeltrissa) från clas ohlson. Samma som säljs på bl.a biltema och andra liknande affärer. Vid grövre polering har jag en enkeltrissa typ som en vinkelslip där man kan ställa varvtalet, den är köpt på biltema. Det är kanske en sån du skall inhandla? Viktigt är att ha rätt rondeller och att våga lägga tryck på maskinen, ju mer tryck desto mer avverkning, var dock försiktig så du inte lägger för mycket tryck - då går du igenom. Rondellerna finns från mjuka till hårda, hårda ska du ha vid polering för avverkning och mjuka vid vaxning. Jag brukar för enkelhetens skull köpa dom blåa och gula från jula, där blåa är hårda och gula är medium. Jag kör med 3Ms polermedel men har provat allt från Lahega, Autoglym, Meguiars, Autosmart m.fl Lycka till


Turtles rubbing är inte heller den bästa faktiskt, iaf sämre än Sonax som jag använder de gånger jag rubbar. Men som sagt, maskin är nästan nödvändigt. Antar att din lack är ganska dålig också?


Det är "knotterlack" sen jag lackade. En dimma har lagt sig på lacken.


Har du fått "apelsinskal" så är det våtslipning med fina papper som gäller. Då kan det dessutom gå lite fortare.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka