Polykarbonat rutor till e36 4d

hejsan vill montera Polykarbona rutor i bakruta och dörrar bak. men vet inte hur ja ska göra med bakdörren för att få det snyggt. någon som har några förslag? kanske någon som har gjort de?



Svar på inlägget: Polykarbonat rutor till e36 4d



bara kapa te med en tunn vinkelslips skiva, lossa irginal rytan & byta ut dem men du vet att det e olaghligt va


ja vet ju hur man ska kapa å den biten men på e36 4d så har ser de mkt konstigt ut när man har dem rutor å lister å allt vad som ska bort. därför undrar ja hur man ska lösa detta snyggast. så är säjer bestämmelserna: Vindrutan skall vara i laminerat glas Annan ruta skall vara av laminerat el. härdat glas. Följande rutor får vara av plastmatrial: - bakruta - ruta i inre skiljevägg - takruta - ruta i sufflett - bakom föraren belägen ruta - annan ruta än vindruta i traktor (även epa och A-traktor)


Ta en skruv i taget. det är ju inte limmat i dörrrna, så det e bara "o ta bort". men skall du ha plast så rekommenderar jag minst 3-4mm i en bruksbil så närker de inte det på SBP heller. för tunna rutor svajjar & låter annars. Du kommer till99% inte att kunna veva upp & ner dessa rutrna sédan heller. O om du kollar på min evo så har jag tagit bort det lilla bakersta fönstret i bakdörrrna & har en hel ruta. testa PSá på en bild på en E36 o se om det kanbli snyggare ? Bra att veta - förra året fick man EJ byta enligt de då gällande reglerna liksom


kommer inte att skulla veva upp å ner. den lilla rutan ska bort och ersättas med en stor på hela dörren. men när man har tagit bort alla lister och allt så dörren är "ren" kan ja inte få de snyggt undrade om någon hade gjort detta och då kunde kanske komma med tips.


Kom ut te mig en dag så kollar vi på det om du vill. PS: skulle inte falla mig in att ta betalt heller så du vet !


Verkar intressant. Har Rallybilarna dispens numer eller? För att kunna veva upp och ner om man nu inte gör en hel ruta och skippar listen mellan dessa som du tänkt så går det alltid att lösa, borde vara ett ganska enkelt ingrepp att få dit en något tunnare list i så fall. Nu ska du ju ha hela vägen bak inkl bakre rutan i dörren så då kvittar det ju. En tanke jag fick är att du ritar med vattenfast tusch på rutan och då vet du ju hur mkt utanför dessa linjer du behöver ligga. Rita med en riktbräda linjer rakt över båda rutorna som kan du lägga upp dem sedan i rätt linje, mät avståndet mellan de ritade linjerna mellan rutorna vid listen (listens bredd) och håll samma mått då du ska markera upp det hela sedan. Så borde det funka bra för dig. Du lär ju behöva lister som går hela vägen runt dessutom och någon bra lösning där listen mellan rutorna sitter så du inte får in regnvatten där. Lycka till.


En riktig rallybil behöver ingen dispen då de inte går via Bilprovningen längre, VOC bilar skall ha orginalglas vad jag vet & besiktigas som vanligt. dovk för bara förare & kartläsare framföra en VOC-bil på gatan


Tävlingsregler:TR 5.11 Rutor Ska vara certifierade för användning i allmän trafik, och märkta för detta. Vindruta ska utgöras av laminerat glas. Ofärgad splitterfilm på bilens sidorutor enligt Appendix J rekommenderas. Bilprovningen kan gnälla på rutor av fel material men det är inget krav att man ska ha annat en framruta. Misstänker att plast rutor som sidorutor fram inte går igenom med motiveringen att dom lätt blir repiga. Tänk på att bakrutan är en del av den bärande karossen på vissa bilar.


Brta text, men står det något tillägg i det gemensamma reglerna ?





Hur mycket viktminskning kan man räkna med om man byter båda sidorutorna bak och bakrutan till 3-4mm Polykarbonat?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka