Hur kollar man om givaren fungerar? (Swoosh turbo mätare)

Hej! Kopplade in en turbotrycks mätare som jag köpt av en vän idag. Vi kopplade allting enligt beskrivning och själva mätaren lyser och gör test grejen ibörjan då den går från lägst till högst ladd. Men när jag väl startar bilen så händer absolut ingenting, det lyser bara i mätarhuset men själva mätaren rör sig inte det minsta! Vi misstänker då att det kan vara givaren som har gått sönder. Kan jag på något sätt bekräfta detta? Och kan jag köpa enbart en givare till denna mätaren någonstans? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Hur kollar man om givaren fungerar? (Swoosh turbo mätare)



Nu är ju jag inte direkt super haj på turbotrycks mätare etc, men du ser väl ingen tryck ökning om du inte belastar motorn dvs du kör med den? tror inte det räcker att du sitter o puttrar o gasar i neutralläget. Och om det nu skulle vara givaren som är sönder kan du ju höra med tex Raidopower då dem säljer dessa mätare.


Ut och kör en sväng och belasta den, och återkom om nålen inte rörde sig efter det.


Ta en bild på vart du satt givaren så blir vi glada.


Förresten..vad är det för bil och motor vi snackar om?


Jag har även testkört bilen utan resultat! Bilen jag kör är en volvo 940 -94 med en b200ft motor!


Okej..då vill vi nog veta vart ni kopplade in slangen..


Nu var det inte jag som kopplade på slangen men den kopplades på slangen som jag tidigare hade kopplat till dumpventilen och det var vakum i slangen.


Prova att koppla den till nån annan lämplig slang där det är vakum då?


Jag får ta och testa det, om inte annat så ska jag testa med en kompis givare och se om det fungerar bättre med den!





Vad är det för givare det är du pratar om..?


En givare som kollar exakt hur mycket tryck det är som kopplas på vakum som sedan kopplas till mätaren. Här är en länk till den http://www.raidopower.se/turbotrycksmatare-2bar/947-0


Alltså..jag fattar inte. Du kopplar väl bara på ett munstycke bakpå mätaren, som du sen drar på ena änden av slangen. Och den andra änden kopplar du in på en lämplig vakumslang på insuget..?


Nej inte på swoosh modeller. Jag har inte stenkoll på hur det fungerar men på mätaren och givaren så finns det 3st kablar - Pluss, minus och en kabel som som antagligen givaren skickar info om vad mätaren ska visa. Så man kopplar ihop dessa samt pluss och minus från lämpligt ställe. Sedan så sitter det uttag från givaren som vakumet ska sitta på.


De tre kablarna är för plus, minnesplus - om det är flera olika färger på belysningen? - och minus. Eller menar du att det är en mätare som får informationen elektroniskt, i stället för med vakum? Edit: FAN..det står ju att den mäter elektroniskt..förlåt! Missade det!


Givaren för över informationen elektroniskt precis!


Jadu. Då är det förmodligen som du säger. Nån slags givare sitter det där ja. Swoosh är ju annars litet av ett "budgetmärke". Vore inte hur konstigt som helst om det är fel på givarna.


Om det nu skulle vara givaren, går det då att köpa enbart en givare någonstans? Har letat runt en del på internet men jag kan inte hitta något...


Tror inte det. Har du köpt mätaren på H2M?


Köpte av en kompis, vet inte om han köpte den där eller inte. Men det är inte omöjligt att han gjorde!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka