Steg för steg, lackförbättring?

Hejsan gott folk! När det blir lite varmare ute tänkte jag ta och fixa till den nya bilen. Jag har sett en del guider på hur man kan göra. T.ex denna: http://www.300power.com/forum/index.php?topic=2802.0 Men jag såg att den mannen även använde grovrubbing innan rostlagningen. Så hur ska jag lägga upp det bäst? Och med vilka prylar? Jag köpte en Svart Helblank färg, och en vanlig klarlack. Rostskydd hade jag hemma. 1. Polera med grovrubbing. 2. Avlägsna all rost. 3. Glasfiberspackel. 4. Slipa. 5. Rostskydd. 6. Färg. 7. Klarlack. 8. Polering och vaxning? Hur verkar det? På bakre skärmkant verkar det ha gått av lite längs kanten. Fäster glasfiberspacklet såpass bra att det går att forma det längs resten av skärmen? Har även ett hål i hjulhuset, är det bara svets som gäller här eller? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Steg för steg, lackförbättring?



Byt ut punkt 3 om svets.


Skulle gärna gjort det, men har tyvär ingen tillgång. Men å andra sidan, rostar inte svetslopporna mycket lättare? Kanske glömde säga det, men det är inte rost igenom. Alltså inga hål. Bara på ett ställe bakom nummerplåten:P


Oki, då ska de nog funka. Svetslopporn hopas ja inte du lagar med Men nej, fogen rostar inte mer än ditt glasfiberspackel om du kör med rostskydd.


Okej:P Rostskydd räknas väl som grundfärg? Även sprutspackel? En sak till. När man fått dit lacken som man vill, och man kommer se att de nylackade områdena är blankare, ska man då rubba hela bilen, polera hela bilen och vaxa hela bilen? Eller ska man endast polera och rubba? Och ska man polera de nylackade områdena eller ska man gå förbi dem? Funkar vanlig gul skumtrissa? Har en blå som är som en typ duk också.


Antingen väntar du tills det är solblekt eller så får du polera upp hela bilen, annars har du en ännu större kontrast med en polerad, låt oss säga baklucka och ej polerade bakskärmar. Jag hade inte börjat polera en helt nylagd lack det första jag gjort, men det är jag det.


Hur länge bör man vänta då? Om jag rubbar och polerar bilen innan jag lägger på den nya lacken då?


Lack är inte mitt område, hade frågat någon bättre vetande.


OKej:P Nån som vet vilken rubbing han i guiden använde? Såg i den andra tråden han hade att han rubbade den skitfin:O och som jag fattade använde han bara rubbing och lackförsegling:S





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka