EVO X på Sportback?

Jag har nyss inhandlat mig en Lanser Ralliart Sportback 2010. Min undran är om stötfångare på EVO X passar på min? Fronten är väll samma kan jag tänka mig. Men hur skiljer sig Bakre stötfångare? Det är väll lite skillnad på utformningen på sedan och sportback modellen. Jag har inte lust att skära och svetsa ihop plasten från olika delar. En annan fråga är om det blir snyggt? Jag vill helst hålla mig till original eftermarknad och inte köpa stylingprodukter som gör bilen "överpimpad". Om det finns en tråd om detta, var snäll och dela med er länken!



Svar på inlägget: EVO X på Sportback?



BTW. Finns det mörkare lyktor fram och bak. Typ black chrom eller mer svarta detaljer. Eller går det plocka isär och lacka delar som inte är avgörande för reflektorn? Jag vill behålla HID strålkastarnas Xenon egenskap och inte byta till halogen lins!


Utan att veta säkert så antar jag att den inte sitter så snyggt. Evo X är breddad både fram och bak, så stötisarna kommer att "sticka ut" på din.. Men det lär väl finnas kopior som är anpassade till en "vanlig" Lancer? Mörkare lyktor fixar du med t ex lamin-x (www.lamin-x.com). Såg ut så här på en vit Evo X: http://www.garaget.org/?car=106028&image=1916132


Ägde just en 2010 ralliart och var aktiv på ett usa evo forum. Kan säga direkt att det inte går med original evo bodykit utan det finns somsagt evo x "replica" etc till ralliart, dock just till sportback som vi endast har här i sverige finns det ej mycket till baken så att säga. Däremot passar allt i fronten från en ralliart sedan som är mer vanlig i tex USA. Det bilen behöver mest är en sänkning, jag kan rekommendera märket Swift från usa om du vill ha en normal sänkning som uppenbart förbättrar köregenskaperna. Kan ju kolla min gamla bil här på garaget.


OK. Sitter lycktorna också bredare eller är det framskärmarna som gör den bredare? Jag hade funderingar på att byta framskärmarna annars. Om den är bredare bak till är det inte mycket mer att göra än skaffa replica. Men hur snyggt blir det med EVO-bumper bak på sportback-modellen? Det får nog förbli original ändå. Sänkningssatts är dock att tänka på. Det var inte så "svarta" jag menade. Det ser hyfsat bra ut på EVOn. Jag tänkte mig mörkare reflektorer men kanske kan passa med laminat. Lite ljusare laminat.


Tyvärr är det i princip ingenting med chassit från EvoX som passar till Sportback Ralliart, däremot har du ju större valmöjligheter när det gäller motor och andra mekaniska delar. Går ju att tex sätta in Evo X intercooler, dumpventil, evo X twin scroll turbo etc. Men finns somsagt EvoX bodykits till Ralliart, men ingenting för baken på sportback vilket kommer se lustigt ut.


Även om EVOn är bredare borde väll framskärmarna vara lika utformade? Skilnaden är ju att de är lite mer utpressade (breddade) och luftventilerna "gälarna". Vilket gör bilen bredare.


EVOn är 50mm bredare jämfört med RALLIART. Dvs. att skärmarna är 25mm bredare. Då är det så att bodykitet passar. (front bumper, side skirts & front screens). Och Rear bumper på sedan modellen. Men det blir lite plåtarbete för att match rear screens med rear bumper och brytningen vid side skirts. Och om man isåfall vill ha bredare EVO rear bumper på sportback får man modifiera plasten vid luckan.


Inte värt det imo. Varför köper man en Ralliart som kostar ca 235.000:- ny för att sedan få den att likna en Evo X som går att få för ca 300.000:- ny (gsr) när försäkring och skatt är detsamma på båda. Hela grejjen med Ralliarten är ju att den ska vara mer praktisk och vara mer en sleeper, annars är det ju ingen mening med den jämfört med Evo X.


Nä. Det var bara en tanke. Evon passar bäst som sedan och bodykitet tror jag inte hade sett lika bra ut på sportback. Min fråga från början var om de passade. Svaret blir då. Ja fästena är samma, men det räcker inte att byta en del, bakskärmarna behöver bytas och bakre stötfångare inte är rätt utformad. Det kan vi väll vara överens om?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka