Xenon volvo 945

vill fixa xenon "look" på 945an, ska jag köpa ett sånt xenon kit eller kan man bara sätta i xenon lampor ist vanliga halogenlampor? och om ja ska ha ett xenonkit som inte är för dyrt men ändå funkar bra och är snyggt. tex, funkar detta på min ? http://www.lyson.se/sv/xenonkit-tillbeh . onkit.html tack i förhand



Svar på inlägget: Xenon volvo 945



vvme.com är också ett tips, men du ska inte ha 55w på halvljuset, utan 35w


Ska bara upplysa om att xenonkonvertering av halvljus är olagligt...men snyggt. Och nej, det fungerar inte att bara byta lampan. Du måste koppla in drivdon (ballaster) för att xenonlampan ska kunna tändas. Drivdonen omvandlar bilens 12 Volt till ca 23000 Volt som krävs för att gasen i xenonlampan ska omvandlas till ett plasma. Mvh


Håller verkligen med här. Du kommer blända folk nog mycket ändå med 35w. För att konvertera halvljus behöver du en bi-xenon sats för sockel h4, sedan har ja för mej att 940 har ytterliggare en separat reflektor och lampa för helljuset så vill du ha alltsammans i xenon måste du ju även byta dessa.


får jag bara ha xenon på helljuset då eller?


Kravet för att få montera xenonlampor i halvljus är att du har automatisk nivåreglering och högtrycksspolning. Helljuset är okej att eftermontera xenon på, men bara 35w. Du kommer knappast få ombesiktning eller böter för en starkare lampa dock.


Kan du hänvisa till lagtexten där det står att det är okej med 35W men inte 55W xenonlampor?


Nej. Bortse från mitt tidigare inlägg..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka