Montering av kromringar mästarhus Audi A3 -98

Ska sätta in kromringar i mätarhuset på min Audi A3 -98. Vet hur man får loss mätarhuset men glaset är tydligen limmat!? Är det någon som vet hur man på bäst sätt får loss glaset?



Svar på inlägget: Montering av kromringar mästarhus Audi A3 -98



om det är limmat är väll värmepistol eller ugnen lättast antar jag ?


Dom flesta mätarhus tas isär bakifrån med skruv eller liknande, glaset ska inte behövas ta bort. Kolla länken nedan (helt fel bilmodell, jag vet) men du kanske får ett hum om hur det sitter fast http://nordicaudi.com/arkivet/artiklar/ . /a1450.php


^^^^Håller med^^^^ Huset bör gå att plocka isär ändå. Jag bytte på min gamla S6a och det gick att snäppa isär. Glaset och plastdelen som täcker utsidan av mätartavlorna borde sitta ihop i en enhet. Vet inte var du har för ringar men skulle rekommendera att du skaffar såna som snäpps i utan ngn form av lim. Jag limmade mina och det vart inte bra. Fick lim utanför + att ångorna satte sig på fingeravtryck od. på insidan av glaset. Som grädde på moset skramlade ringarna loss efter ett par månader Slutade med att jag skaffade ett trasigt kombiinstrument från en facelift som hade fabriksmonterad kromringar och bara flyttade över plastkåpan med tillhörande ringar


Köpte ringar med urusel passform så fick limma iaf. De var lite för smala för att de skulle "snäppa fast" Men som ni säger gick det skruva isär och nu sitter dom äntligen där, får se hur länge de sitter kvar då bara! Tack för hjälpen alla!


Kanske få som är intresserade av resultatet men lägger upp det för den lilla skara som är det.


Blev ju riktigt snyggt med kromringar


Jag är jättenöjd. Synd bilden blev lite mörk men man ser ju på ett ungefär.


Såg ut precis som det där mätarhuset. Fast med 2 torx istället för snabbklipps på sidan


Blev ju riktigt najs det där!





Vart köpte du de ringarna? Och hur stora var de? Tänkte mest eftersom att du skrev universalringar





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka