Intrumentbelysning bmw e39

Hej, har tänkt att byta belysningen i hela bilen från det ''tråkiga'' orangea till blått/vitt. Någon som vet om det är möjligt att byta precis allt ? Har hört att det bara ska vara att byta dioder utan att behöva löda. Var kan man köpa dioder isåfall och till vilket pris ?



Svar på inlägget: Intrumentbelysning bmw e39



Vad jag kunde se när jag tog bort mättar huset på min e39 så var det vanliga vita lampor, alltså ör det inte lamporna som färgar ljuset.


okej. Skulle du också byta ut dina eller ? har du nån idé på vad man kan göra ?


Ne jag satte i Alu-ringar. Vet inte om det finns andra mättar tavlor i få tag på som ger annan färg. Men sen är ju problemet alla dioder i färddator, radio och alla knappar. Då är det nog att löda i nya dioder som gäller, om det ens går. Ingen aning faktiskt, men du kan ju räkna med att det är ett stort projekt iallafall. Har du kollat forumet på autopower?


ja det finns ett kit från schmiedmann men det är bara till mätarhuset. frågan är ju som sagt hur det är till stereon och all annan orange belysning. hittade även detta här på forumet som svar på frågan:i e39 var allt redan dioder som är ytmonterade på kretskort så det var bara att byta dessa till den färg man ville ha. vi monterade högintensiva dioder. storlek får du mäta. guide är inte svårare än att plocka isär allt så det ska ju gå men ville ha lite ytterliggare info innan jag möjligtvis ger mej på detta därav tråden länk till schmiedmann: http://www.schmiedmann.se/5_serien/e39/ . tm#1941794


Hej! Lamporna är på 1,5w och har Beige plastsockel (har inget namn på den) . Art.nr 62111391260 & kostar 57kr/st. Du finner dem hos din närmaste BmW verkstad/återförsäljare.


Han vill ju byta färg på all belysning i bilen


Till instrument/knapp- belysning kan det vara en anningen svårt (Tror man måste lödda de olika komponenterna på/från de olika kretskorten). Men vad gäller innerbelyseningen (kupén-sido/dörr & skyltbelysningen) så är det bara & byta ut de hederliga spollamporna mot led/xenonvita spollampor. 36mm respektive 42mm. Kan köpas överallt i princip.


Vill inte låta otrevlig, men har ens läst vad vi har skrivit? Har undrar hur och om han kan byta färg på all tråkig orange belysning i bilen. Då har vi precis som du säger diskuterat att han måste löda dit nya dioder i alla knappar och displayer. Men i mätarhuset är det inte lamporna som färgar utan mätar tavlorna. Och då kommit fram till att det kanske finns mätar tavlor som ger annan färg på skenet. Så nu behöver du inte besvära dig med att läsa alla 5 tidigare inlägg i tråden.


Har läst samtliga poster & vet inte vad du vill få sagt. Du påpekar att jag missförståt allt-i-allo men återuprepar i princip allt jag besvarat på. Om du vänder dig till BmW Bavaria så kommer de svara likadant. Vill ni/du förändra hela instrumentklustret så kan man beställa diverse mätartavlor/skivor/ plasma-tavlor eller ersätta dioderna med SMD. Detta finns dock inte hos Bmw, utan kan beställas på Schmiedmann.se /.dk Polaren gjorde detta i sin E60. Men för E39-an så har Schmiedmann de med produktnummer: INSTRSMDB (Finns ej hos BmW). Annars kan du söka i BmW ETK (web), skriv in reg.nr & chassi nr så får ni fram all lamptyp/ sockel & spänning/volt - utförande.





Tack för alla svar! kommer nog bli till hjälp! uppdaterar med hur det går osv





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka