CSL Fälgar, kopior till BMW 330 E46.

Okej intresserad av kopiorna av CSL fälgarna då jag tycker de verkar mer prisvärda i min plånbok. Hur som helst tänkte jag 19" runt om och 8.5 fram i bredd och 9.5 i bredd bak. Kommer detta bli några problem och vad ska jag välja för ET för att det ska lira så bra som möjligt? Vill ha en look på bakhjulen så att de ser riktigt djupa ut in mot hjulhuset så det inte ser helt platt ut längs skärmkanten. Är det någon som har en bra sida där de beställt och är nöjda med allt? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: CSL Fälgar, kopior till BMW 330 E46.



et35 fram och et 40 bak om inte 45 bak! ska du ha silver elle svarta


Beställde mina fälgar till min gamla 328:a från bmautosport i England, grymt nöjd med servicen. Dom här kanske skulle vara intressanta? http://www.bmautosport.co.uk/detail.php?siteid=1588 Jag har dock hört att han inte får skicka något mer till privatpersoner i Sverige, då årskvoten redan är uppfylld. Så om du ska köpa av honom så måste något företag stå som köpare, eller om du väntar till nästa år /David


Tack Grabbar. David, hur lång tid tog frakten och vad använde du för ET, rekommenderar du samma?


Beror väl lite på hur aggresivt et du vill ha fram och bak. Kollar själv på csl fälgar också men vill ha lite mer aggresivt så för min del är de et runt 20-25 men som sagt, smaksak


Swedrock, är inte helt high på det där med ET, hur menar du att du vill ha det aggresivt utseende och vad är skillnaden mellan 45 i ET tex gemtemot 20-25 som du ville ha?


Man kan väl säga att ET har lite att göra med hur långt ut/in fälgens kant håller sig till hjulhusetskant. Har du t ex aggresivt ET på säg 20 et så är den närmare hjulhusetskant än et45 som går då längre in i hjulhuset. Hänger du med? Denna länk http://www.nordendack.se/152/page/Falgskola.html beskriver allt om ET m.m. som kan vara nyttig att ha


okej a nu blev det en mycket klarare bild av det hela! Tack så mycket!


Något att tänka på dock ang aggresivt et är att däcken kan ta i på hjulhusetskanten, därav så valsar/skär man eller så kör man med lite/mycket stretch osv....en hel vetenskap det dära Men, åter till ämnet, hittat några fälgar ännu?


Okej ska snacka lite med polarens farsa som äger däck firma om vad han rekomenderar, men tror jag kör på ett högre ET.... Letar fortfarande 330 e46 med M-paket så kommer en sån upp på blocket snart så slår jag till om den har allt jag söker, därefter kommer färlgarna till den om det inte blir ett köp typ mitt i vintern då jag lika gärna kan vänta till våren med beställning, har dock inte bestämt någon sida ännu som jag köper ifrån. Hur går det för dig med fälgarna då? Hittat några? Riktigt fräsch M3 du har la en 5:a på den!





Japp, börja med högre et sen får man finjustera Just nu kollar jag runt efter fälgar lite på skoj, men blir mer seriöst under vintern då lite godis ska på bilen om allt går som det ska, sen får man se vad det blir. Kollar allt mellan csl fälgar, bbs, hre osv...finns mycke att välja på


Haha jo det gör ju de, men CSL fälgarna tycker jag är svårslagna på 330 isarna och även på M3orna.


Kör själv med CSL-fälgarna som är köpta av han som David länkar till. Är klart nöjd med dom. Mycket lätta för att vara kopior. Dock är jag grymt sugen på en valsning då dom sitter för långt in för min smak. Tror jag och swedrock har ungefär samma smak där Så..rekommenderar helt klart att köpa dina CSL ifrån honom.


Haas, gillar verkligen din färg på fälgarna! Har du målat om dom eller var dom så? Tror inte säljaren från england får sälja fler fälgar till privatpersoner i sverige längre, bara till företagare. Varför, det vet jag inte riktigt helt (har för mig någon engelsk lag trädde fram i det eller liknande), men har något svagt minne att det var så. Däremot 2012 kan han sälja som vanligt igen. Som sagt, jag tror de var så men kan vara värt att maila säljaren och fråga


Okej Tack Haas! Ska kolla lite bilder på din så jag får en bra uppfattning av hur mucket du skulle kunna "flytta ut dem" Så jag får en egen uppfattning om hur lågnt ut eller in de ska va!


Kan Nog lösa det med företag om han nu inte skulle vilja sända dem till mig som privatperson!


Swedrock: Köpte dom i denna färg ifrån honom. Ville ju egentligen ha gunmetall först, men chansa på dessa och blev helt okej. Helt rätt så har han en kvot per år han får sälja till privatpersoner utomlands varje år, och den var uppnådd redan innan sommaren. Så vill man handla privat så får man vänta ett tag. Grejen är ju att e46 (ej M3) har denna tråkiga kant i bakre hjulhuset som begränsar en ifrån att ha fälgen riktigt nära hjulhuskanten om den är relativt sänkt. Valsa eller knacka in den på något sätt är det som gäller då som sagt. Skulle vilja ha ut dom runt centimetern till.


Okej men tycker att de lilla man såg på bilderna såg bra ut!, Vad har du för ET runt om?


Jag vet, man ser inte riktigt på bilderna, men tar man en bild längs med så ser man att dom skulle behöva komma ut en bit till. Kan fixa en sån bild,när får vi se Det är ET 34 resp 37 på fälgarna.


Okej, a det vore bra! ursäkta om jag är frågvis men om du fixar ut dem lite till med distanser...... kommer du då behöva modda något i hjulhuset för att få plats med fälgar+däck?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka