Stylingtips till s40?

Hej! Jag har en volvo s40 som jag nu ska börja göra om lite Undra om någon har erfarenhet av styling till s40? eller vet någon snygg styling som inte är allt för dyr? Har redan gjort lite saker på den:Tonat rutor Andra fälgar (Sitter ej på nu) Blå LED-belysning i instrumentpanelen samt vid fötterna runt om Borttagen sista ljuddämpare och satt dit 4"slutrör Ska göras:Annan klädsel Dimljus Xenon liknande lampor i hel,halv och dimljus Röktonade blinkers Röktonade Sidomarkeringar Annan grill Devileyes (När ekonomin tillåter) Så nu undrar jag om någon annan har mer förslag på vad man kan göra med bilen:)? Tacksam för svar! MVH



Svar på inlägget: Stylingtips till s40?



En sänkning gör ganska mycket på sig:) Spec med ett par fina fälgar till. Sen finns ju alltid ett bodykit man kan montera. Vad säger bes om borttagning av sista dämpare? har det på min med och ska snart bes bilen


ok, är väl bara o testa o åka in:) har en s40 med som jag köpt som den står just nu så man e lite nyfiken inför bes


Joo,har funderat på sänkning:) Bes säger ingenting om borttagning av sista ljuddämparen, inte på dom bilarna jag ägt iaf. Jaa,lacka alla lister hade jag helt glömt bort att man kunde göra, tack för tipset:D Men kjolpaket blir så överdrivit ibland tycker jag så får se hur det blir med det:)


Låter riktigt bra! Dock ska jag nog testa först med dimljus men ska ta bort strålkastartorkarna och lacka listerna(dock är jag inte så bra på sånt, så får se om någon vänlig kompis kan hjälpa annars får det bli att lämna in den! Kör nog med regskylt, har blivit stoppad för många ggr av annat:) Dock sker nog allt detta lite senare när ekonomin tillåter:)


tycker en XC grill på dessa bilar är grymt snyggt, sen om du ska skaffa nya lyktor så tycker jag att du ska ha med svarta insatser .. sjukt snyggt. sen är det trevligt att ta bort första ljuddämparen på avgasystemet, man slipper låta som en raggare och bilen får lite gooare ljud vid gaspådrag. sen det som sagts tidigare så ta bort strålkastar armar och sådant bös. det ska vara cleant och snyggt sen om du inte vill lacka lister och annars svart så rekomenderar jag dig att skaffa "bumper shine" så det svarta är riktigt svart! fulaste som finns är gråa lister


Joo,ska skaffa devileyes med svarta insatser! Dock ska jag nog köra på grillen med nät och inte XCgrillen, tycker den med nät ser mer "Styling" ut. Har redan tagit bort sista ljuddämparen, så lite onödigt att ta bort första med;) Joo får nog bli med Bumber shine sålänge:)


Riktigt xenon är snygg och man ser bättre Inte så farligt dyrt heller.


Hur blir listerna då? Svarta eller så tråkigt gråa:)? Joo klart att riktigt alltid är bättre! Men ändå lite dyrare, spec om man tänkt köpa xenonliknande lampor på ebay för sådär 50kr för 2 st;) Har faktiskt satt det på en polares bil och det lös faktiskt snyggt och bra!


takvinge gör väldigt mkt oxå fast man inte har kjolar på bilen. kolla gärna mina gamla bilar där satte jag en takvinge på min . realcar köpte jag den på byte av sidomarkeringarna till vita/röktonade bord i framrutan. sänka annan grill lite snygga mätare inne i bilen någon dekal s/v 40 stänkskydd lackade i bilens lack eller varför inte rallystänklappar så det ser mer rally ut hört folk som köpt Ikeas skärbrädor som dom byggt som stänkskydd billigt å bra. tror du kan söka på det på google lr här på forumet





Jo ska nog testa med Concept Vista:) Ska köpa röktonade sidomarkeringar,annan grill,sänka:) Får kika in på din o se hur takvinge ser ut med, är det mycket jobb med att sätta dit en sån?


nej då det e typ inget jobb att montera den Första du ska göra när du fått hem den e å provmontera den var gärna 2 st. kolla så den passar på rutan. sedan slippa till den å lacka den. sen e det bara limma dit den. ja använde mig utav lim som bilfirmor använder för att limma dit framrutorna med. men går bra med tex PL400 som finns på Jula m.m för en 50 lapp sen satte ja tvättsvampar på vingen å massa tejp upp från taket ner på rutan så den fick tryck emot rutan. känner ägaren som köpte min s40 senare å han skulle lacka om hela bilen å försökte plocka bort vingen. det slutade med att den fick sitta kvar för rutan höl på att spricka vid borttagning så den sitter som bara den väldigt enkelt att montera den


okej inte minusgrader där du låter den stå å torka. fast det ser du på limmet vad dom vill ha för temperatur tvättsvamparna e till för att inte skada den nylackade vingen för tejpen kan göra att ny lack följer med när du drar bort den. å ANVÄND INTE SILVERTEJP för då får du massa klister å skit kvar på din andra lack. jag använde mig utav maskeringstejp å vanlig bred tejp som man har till kartonger å skit Lycka till iaf!


På alla fas 1 så tar man bort listerna på dörrarna helt för dem sitter bara med dubbelhäfftande så är de bara polera där dem suttit. Är mycket snyggare utan listerna. De är mer jobb på en fas 2 för de blir 3 hål under varje dörr där som lär svetsas igen, men som sakt på fas 1 är de bara dra bort dem. Kika gärna in på mina om du är osäker på hur de blir.


Fan, det här låter ju riktigt bra! Fast som sagt får takvinge och sånt lite dyrare vänta tills ekonomin tillåter:) Just nu är jag fattig och lever på bara några tusen i månaden.., men blir snart ändring på det:) (Hoppas jag)..


Går alltid få tag på beg=)


Joo iofs:) kom o tänka på en sak, är det lagligt att tona baklyktor? Tänkte testat att tona dem med film:)


spray e mkt svårare att få det jämt. e helt hur mkt du tänkt tona dina lampor. mina e tonade går igenom besiktiningen om ja sätter reflexer utan på lamporna. så varje gång jag ska besiktiga så sätter ja dit små cykelreflexer från biltema som man klistrar dit


Hur menar du med hur mycket? Har film hemma som jag har tonat mina fönster med och nu har jag över, så tänkte testa med att tona baklyktorna med dem:) Tror dem släppte igenom 5%. Men har testat med att bara sätta det på lyktan snabbt och allting lös bra igenom, både baklyse och blinkers:)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka