19" fälg på V70

Sitter och tittar efter 19" fälgar till bilen, men vet inte vilken bredd och ET jag ska ha. Förra sommaren hade jag 18" och dom tog i hjulhusen när jag svängde fullt, det vill jag inte ha ifall jag köper 19". Tacksam för svar från er som vet. Ps, sitter och kollar på kopior av BBS Challenge, hur ser det ut på en V70?



Svar på inlägget: 19" fälg på V70



vilka utslagsbegränsare har du på bilen? det finns 3st olika tjocka att välja bland och vilka som sitter beror på vilka fälgar som satt på när bilen köpes ny (om nu ingen har bytt för att dom har bytt storlek på fälgarna). på orginal fälgar så är det ET43 på fälgar som är 6,5" eller smalare och ET49 på fälgar som är 7" eller bredare.


Jag har 19* 8.5 tums dotz till min, osäker på etn men är beställda till min. Ja det tar i innerskämen om du inte har rätt begränsare, men man får la lyssna lite:-P. Volvo skulle ha 1000 för begränsare till min 06:aa:-( vettifan om flera säöjer dessa..


Begränsare vet jag inte ens vad det är om jag ska vara ärlig. Jag är andra ägaren och den första var en äldre herre så jag tror att det är orginal som sitter på nu. Det satt 15" orginalfälgar vid köp av bilen.


Då har du det minsta av dem, knalla in på volvo så visar dem dig vilka du ska ha


om du tar och tittar på länkarmen så sitter det plastgrej som sitter fast med 2st skruvar på den, det är den som begränsar hur mycket du kan svänga innan det tar stop. om det satt 15" på den så sitter det som sagt dom minsta utslagsbegränsarna på den och det är därför det tar i när du svänger fullt, det kan ta i sen också då det beror på hur breda fälgarna är, vilken ET det är på dom samt hur breda däck du sätter på.


Lite OT detta men har också samma fråga, dock på en 850 T5 (italien import) kollar på ett par 18" oxxo latino fälgar, men hur breda kan jag ha dem utan att det tar i vid fullt rattutslag?


det handlar som jag skrev innan inte bara på hur breda fälgarna är utan även vilken ET det är på dom samt hur breda däck du sätter på. på min V70 så har jag 18" R kopior och dom är 8" breda har jag för mig, ET43 och jag kör med 225/40-18 och det tar i ytterst lite när jag svänger fullt.


Om man byter begränsarna och har fälgar som är 8" breda, funkar det då med 235/35-19 däck och om ET ligger runt 40?


Ja





Jag satte muttrar mellan länkarm och begränsaren(spacera ut dom) istället för att köpa nya


Nån som har en bild på en V70N med Challenge fälgar?


ET 43, blir det bra eller kommer det oxå ta i?


Helt ok.


Så ser dom ut på min bil iaf


D såg ju helt okej ut, trodde dom skulle passa bäst på "sportiga" bilar. Nu lutar det nog åt att det blir såna. Tar det i nånting när du svänger?


ja det tar i ganska mycket när jag svänger.. har 235/35 däck :p


Knappa in google i webbläsaren, skriv sedan tex volvo v70 utslagsbegränsare. Då märker du nog vf det skrapar, alt läser du hela tråden då detta redan är förklarat. Jag har 19/ 8*5 235-35/19 skrapar ej!


de fattar jag väl att de blir skillnad om man byter stoppar.. men han frågade om det tog i för mig å det gör de.. ska jag inte svara det då?!


Hittat 19" 8,5 breda fälgar med ET 40. Funkar det med 225/35-19 däck utan att det tar i vid sväng?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka