Vikt 4st 20" hjul?

Hejsan. Någon som på ett ca kan svara mig vad 4st 20" hjul med 275/40 däck kan väga? Tacksam för ett snabbt svar.



Svar på inlägget: Vikt 4st 20" hjul?



http://www.wheelweights.net


Får inte fram vikten någonstans... Detta är ju bara fälgar? Jag menar fälg + däck.


Oj, missade att du skrivit även däck.


Mina orginalfälgar vägde 13.2 kilo och däcken runt 12.5 (20x9.5" fälg, goodyear 275/40R20 däck)


Tackar! Så typ 25kg?


Bar runt lite på en av våra 20" när jag hämtade den på posten, DOCK endast 225/30 däck men tyckte fraktsedeln skrev något på 20kilo så 20 - 25 kilo väger det nog ganska säkert var nog snäppet lättare än att släpa runt på en 25 liters dunk med vatten i samma grepp


De vill ha "mått" på det hela också Fan ska man skriva där? Vill nämligen köpa fälgar i Sverige, och skicka de utomlands, så har ju inte varan än, så jag har inte en blekaste vad måtten på ett sånt paket blir


ska du frakta dom "själv" eller ska du låta fälg firman skicka dom? Kör du själv så får du när fälg+däck är monterat be dom mäta och väga. skickas vanligtvis på halvpall och vikten blir troligtvis runt 100kg. vilket fraktbolag ska du använda? (om du ska importera själv)


Alltså det e DHL som vill ha storleken på paketet, så jag kan få ett pris. Vill ju använda mig av det billigaste sättet. Men jag måste ha vikt och storlek för att få ett pris. Svårt då jag ej köpt varan än. Men 100kg för en halvpall? Hur räknar du då? Om bara hjulen väger ca 25kg, ska pallen väga 75?





nej nej, ETT hjul som väger runt 20 kilo så ca 80 - 90 kilo hjul plus en liten halvpall på 10 kilo i runda slängar 100 kilo


Ja helvetes jävlar, fattar inte vad jag tänkte med alla fyra 25kg... hehe. Lightweight


hehe ja och tror du inte jag började tänka om jag är helt ute & cyklar då?? Men sen tänkte jag vad för 20" fälgar med däck x 4st som väger totalt 25 kilo och kom bara fram till typ cykel däck haha kolla för skojsskull på DHL då, Höjd ca 1,3m bredd ca 60cm längd ca 40cm och 100 kilo. blir antagligen omkring där, så säg att detta kostade 1000:- så om mått & vikt skiljer sig några cm & kilo lär det ju inte bli 300:- eller 3000:- utan plus/minus någon hundring kanske? du spar ju in både fälgar, däck & frakt i bensinkostnad var 3e månad iallafall ju


Varifrån och vart skall du skicka?


Från Sverige till Mellanöstern. Det är idiotiskt dyrt med fälgar där... 40 papp för 20" hjul... Kan få de för 12 på gummihuset. Finns det ngt företag som skickar med båt? DHL kan endast skicka med flyg när det gället privatpersoner.


När jag köpte mina RS4 fälgar så läste jag på pappret att hela paketet vägde 120kg men kan det stämma för bara fälgarna? 30kg Styck?


Pallen lär ju väga endel, men ja - de kan väga en hel del


Fick pris på 25kg utskick till mellanöstern av DHL.... 15 000.... Nej tack. Vill inte ens fråga om 100kg då... Någon som vet vart jag ska vända mig om jag vill skicka med båt?


Det lär ju skilja på lite mer än nån cm eftersom en 20" fälg utan däck har en diameter på ca 50cm. Så frågan är hur du ska packa för att klara 40cm i längd..?


Kolla postens RoW frakt - de kör pall. Tror jag betalade 3700 för en pall till Österike..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka