E-godkända DRL-ljus, helt olagligt att använda enligt Polisen.

Hej. Idag blev jag stoppad av polisen för att ha kört runt med E-godkända DRL-ljus som sitter rätt placerade på bilen. Det var mitt på ljusa dan och halvljuset var AVSTÄNGT! Polisen sa att det är helt och hållet olagligt att montera annan belysning på en bil bortsett från extraljus. Han sa nått om att bilar är helbilsgodkända, och att man inte får ändra något på dom. Men den lagen gäller väl bara bilar från 1998>? (min bil är från 1994) Kan det verkligen stämma när både Philips, Hella och en hel bunt andra tillverkare säger att det ska vara godkänt att montera på bilen? Är det någon här som är 100% säker att man får montera DRL-ljus på en bil i efterhand? Om man nu får det. Hur ska jag då kunna bevisa för polisen att det är lagligt? Tack på förhand!



Svar på inlägget: E-godkända DRL-ljus, helt olagligt att använda enligt Polisen.



Min S60 från 2001 är tydligen också helhetsgodkänd. (Enligt polisens besiktningsgubbar) Så det där från 2004 tror jag ej stämmer..


extraljus strider också mot helbilsgodkännande om man ska vara paragrafryttare och fi*ta. 98 kom helbilsgodkännande. frågan är dock: träffade du på trafikpoliser på riktigt som inte vet när helbilsgodkännandet kom eller BOMBAR du nu Bombare?


Det var en civilpolisbil som stoppade mig. Det enda han sa var att det är olagligt att montera DRL-lyktor. I samma veva så berättade han att bilar är helbilsgodkända och att ingenting får ändras. Då svarade jag med att min bil var antagligen inte helbilsgodkänd, men det sket han fullständigt i...


Vad fick du då?


Klarade mig denna gång. Skulle annars ha gått på 1500 spänn.


1994 kom Helfordonsgodkännandet. Men exempelvis en svensksåld Mitsubishi EVO6:a är inte helfordonsgodkänd, Detta är helt o hållet upp till importören utav den specefika modellen att avgöra.


Okay. Men hur ska man veta om bilen är helfordonsgodkänd?


Det står en kod i dina regpapper. vet dock ej vad det skall stå. Jag tror det var Audi som började 1994 med detta.


är de lagligt att ha dessa monterade alltså i blinkersen? är pararellkopplat med pos.ljus. Saab 9000 -95.





Vad var det för poliser då? Var det stilpolisen låter det som att du kom väldigt lindrigt undan.


Det var 2 vanliga polismän som åkte runt i en civil polisbil. Bägge gångerna.


Haha


jag har tom besiktat min audi med DRL inkopplade, dom är dessutom kopplade enligt det nya sättet så bakljuset är släckt på dagen, inga problem! jag har alltid haft DRL på mina bilar, på Buicken sitter det originalmonterat, också kopplat så bakljusen är släckta och en skymningssensor tänder haövljus och övrig belysning vid skymning, har fått koppla ur det tidigare då det inte varit tillåtet att köra utan bakljus, men vid senaste bes lät jag det vara inkopplat och upplyste dom om den nya lagen


drl är olagligt att eftermontera på helbilsgodkända bilar,, men inte många som bryr sig,, jag ska själv ha det men då på min gammla Granada,, och givetvis kopplar man dem så dem är lagliga





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka