Kapade fjädrar, vad säger SBP?

Kapade fjädrarna på Golfen i somras och har inte besiktigat bilen efter det. Dom sitter fast ordentligt i skålen men hissar man upp bilen så är fjädrarna inte i spänn eller vad man ska säga. Har hört att besiktningsgubbarna inte gillar det... så kommer jag få problem i sommar när jag rullar in med kärran på SBP? Har ni fått nedslag för det nån gång? Annars är det väl bara att bita i det sura och handla nya fjädrar



Svar på inlägget: Kapade fjädrar, vad säger SBP?



går att sätta fast med slangklämma, alt punktsvetsa fast, tanken bilprovningen har är ju att om bilen fjädrar fullt så ska inte fjädern lossna och flyga in däcket t.ex. nej har inte fått nedslag, men vet att det inte är så himla imponerande på bilprovningen.


aldrig nedslag, men svetsa inte fast dom, hällre rörklämmor. Men teoretiskt så en kapad fjäder går under fjäderbrott..


Det blir anmärkning om dom är lösa och kan hoppa ur skålen, annars är det lugnt Besiktat många bilar med kapade fjädrar. Svetsa är inte bra fjädrarna ska ej värmas dom tappar styrka direkt. Klämma funkar men ej godkänt här i Motala iaf


Beroende på vilken besman du får så kan han gnälla på avgas/rörklämmor, slangklämmor osv. Varför inte svetsa? De är i mina ögon bästa lösningen på problemet. De är lite lotteri de där, vad som går igenom och inte. har polare som fått nerslag på fjädrar kapade 2 varv som varit fastsatta med avgasklämmor. Medans jag kommit igenom med fjädrar kapade 3 varv (740 i båda fallen)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka