JP MK18 passar utan valsa skärmkanter på 140/240?

Som rubriken lyder, måste man valsa skärmkanter eller ha spacer eller annat för att få mk18 på plats? Tänkte ha typ 225x40x17 eller liknande, och sänksats givetvis. Hur har ni andra gjort på Volvo 140 och 240?



Svar på inlägget: JP MK18 passar utan valsa skärmkanter på 140/240?



Vilken dimension? Men kan nästan garantera att de behövs valsas om du ska åka lågt


Ska inte vara sänkt i backen utan bara lite lägre för snyggare utseende. Ska väl köpa nå billiga sänkfjädrar på typ mekonomen bara. Fälgarna är JP MK18 17x7 och däcken tänkte jag köpa nå billiga AGI Proline typ 225x45x17


Skulle säga att det är för mycket gummi för den fälgen, men de fälgarna breddar inte utåt så mycket och med en lättare sänkning och lite mindre gummi borde de inte behöva valsas


Jag har inte köpt däck än, så är öppen för förslag om däckdimensioner som passar bättre? :-)


205/40 känns ju lite bättre tillsammans med en lagom sänkning


Jag har 215/40 på min å de funkar, kan dock inte sitta någon bak då de skrapar i skärmkanterna i guppen, men du måste kapa bort kanten som går in i hjulhuset annars går de åt helvete!


Volvo_mannen: tackar, kanske blir något sånt då :-) Pesan: tackar för tipset. Har haft problem med den kanten på 142an redan med penta fälgar i 15" hehe :-D Har du spacer eller direktmonterat dina mk18? :-)


Skrapar i mindre med mk18än med penta kan ja säga :-)


Har du någon spacer för att få ut fälg då? Tänkte mest på typ biltemas som breddar ut några mm. Eller passar det bäst direkt på bara? :-) På slotmagsen behöver jag spacer bak iaf :-)





Passar direkt på... kolla på mina bilar så ser du hur de ser ut :-)


Tackar för hjälpen :-) jo satt ju riktigt fint på 140 din :-)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka