Golf GTI -94/-95

Tjenare! Ny här på forumet och jag kunde inte på nått sätt söka i forumet, fick bara upp medlemmar mm.. anyways! Tänkte införskaffa mig en golf gti 94/95 och undrade hur fräsch man skulle kunna få den om man har en budget på ca 20'000, har en far som har jobbat som lackerare så den biten är ur världen! Om ni har tips/länkar till häftiga kjolpaket osv, skriv gärna! MVH Emil!



Svar på inlägget: Golf GTI -94/-95



20 000kr kan du faktiskt få helt okej skick på Golf Även GTi och VR6


Har också kollat lite på Honda Civic med v-tec:n i, eller p 206an, alla tre är ändå hyffsat små med ganska bra drag i. några för/nackdelar med nån av dom?


Ljudet som VR6an får ur sig vid gaspådrag är svårslaget ! Jag har en Golf 3 VR6 själv och är nöjd med den, relativt lätt att fixa med. Går helt ok för att bara ha 174hk.


inga kjolpaket på dom.. kör oem ! sänk den med coils och en uppsättning av breda fälgar 15" så har du största del en komplett fet golf..! utöver de så kan man lägga igen fronten sätta dit vento front osv..


Tycker fronten på dom flesta bilar är så extremt fula, nått litet får man väl ändå fixa till!


Som mingan77 nämnde, inget kjolpaket. Tycker den är snygg som den är men några förändringar kan du göra som t.ex sänkning, annan front osv 2 liters sugmotor, både 8V och 16V. Den sistnämnda är svår att hitta och rätt ovanlig. 8V: 115hk/166Nm i vridmoment. 16V: 150hk/180Nm i vridmoment. Lycka till


med andra ord OEM +/-


Har en kompis som köpte en gammal rutten golf2a bara för att leka med, den utan vr6an gick jävligt gött! är de "jättestor" skillnad med/utan 6an? är ju ändå nästan 100hk mer! tack för tipsen grabbs! alltid kul å få hjälp! håller fortf på att planera mitt bilköp, vill inte ha nått för fräscht heller, man vill ju ändå ha nått å pilla med, och dessutom kunna säga att man har gjort de själv! alltid kul!!


Nej 16V är inte svår att hitta, bara lite ovanligare än 8v, men mkt roligare. 16V är roligare än 1,8t också! (150hk i båda) Men VR6 är nog trevligast. (jag har haft alla modeller) Men klart dyrare att äga. 16V är nog mest prestanda för pengarna.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka