Byggt eget avgassystem, kan vara problem vid besiktning?

Hej! Jag vet inte om jag hamna i rätt tråd men gör ett försök. Jag har nu under vintern byggt en del på bilen och den börjar bli klar. Jag har sedan tidigare byggt halvsats ifrån katalysatorn och bak, i baken så är det dubbla utblås. Jag har också beställt ett downpipe med 100 cells racekat som ska monteras på, frågan är om detta kan bli ett problem vid besiktningen ? Alltså att man får förhöjda avgasvärden eller likande? Jag har bara besiktat bilar när dom varit "originala" så jag kan inte riktigt detta.. Vore tacksam för svar! mvh



Svar på inlägget: Byggt eget avgassystem, kan vara problem vid besiktning?



Om det inte låter för mycket så ska det inte vara några bekymmer. Det kan hända att katten behöver lite mer värme än original för att rena bra.


Nejdå, jag har en T5, turbon dämpar ju mycket ljud, sen köpte jag en rejäl dämpare så det låter inte alls mycket ut, jag strävar bara efter ett "skönt ljud" inte så högt att man får huvudvärk efter ett tag Hur vet man om den behöver det? Ska jag köra kanske en halvtimme innan jag drar upp den till besiktningen ?


Dom flesta som jobbar där brukar ta en runda och gasar lite extra ifall den inte klarar avgastestet första gången. Jag körde en kort, snabb runda utanför precis innan jag rullade in i hallen och det räckte för mig.


Och då körde du utan original katalysator?


Oj det var en bra fråga faktiskt! Avgassystemet var lånat så jag vet inte om det var original. Däremot hade jag problem med värdena men dom blev bra efter lite värme i katten





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka