Hur bäst ta bort dekaler?

Jag har en IVECO skåpbil med en massa dekaler Vill ta bort dessa Dom sitter ganska rejält. Hur gör jag bäst för att få bort dom?



Svar på inlägget: Hur bäst ta bort dekaler?



Värmepistol och lite pill, de "smällter" nästan bort


Lätt värme och något mjukt att skrapa med. Själv har jag ofta använt hårfön då varmluftspistol brukar bli för varmt.


Tog bort ett par dekaler från min bil idag, värmde lite lätt med värmepistol å pillade av de med naglarna


är det samma kur som gäller när det sitter på ett skåp (glasfiber / glasfiberarmerad plast)?


Tja Det absolut bästa sättet att få bort allt utan att få tonvis med limrester är med en sk. ångkokare.. dvs en behållare med kokande vatten som ger ut vattenånga ur ett munstycke.. detta gör så adhesivet släpper mkt lättare ifrån lacken eller glasfibern.. och.. det är mycket mindre risk man bränner klarlacken som man kan göra rätt lätt med en värmepistol.. Medans vattenångan håller ju bara <100 grader typ Skulle du få limrester kvar så rekommenderar jag rödsprit och citronsyra (limtvätt) Lycka till


Funkar denna teknik även på modellbeteckningar som brukar finnas på bakluckan?


Mja. Jag brukar köra med så kallad pianotråd eller liknande, och såga mig igenom limmet. Sedan tar man bort resterna så gott det går, och sedan polerar bort det sista. Vet inte om det är rätt sätt men det funkar för mig i alla fall..


jag körde fiskelina sen label off från biltema funkade kanon!


Jo, fiskelina funkar nog bra det också, hehe.





Gäller samma princip när man ska få bort själva originalklistermärket på Saab emblemet (baklucka och front dekal)? Alltså jag har köpt nytt, själva klistermärket, dekalen...och ska få bort det gamla för att sätta på nya?


ja fiskelina eller tråd rekommenderas på emblem bak absolut inget lim borttagningsmedel för det gör bara saken svårare, jag brukar försöka gnugga bort resterna med tummen då det är torrt så släpper det relativt lätt bort


Ok, tack! Måste ragga upp en hårtork, hehe...


Tack, ska bara "ragga upp" en hårtork..hoppas på fint väder imorgon





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka