Någon i ö-vik som kan laga en buckla

Hej Jag har en rund buckla på höger bakdörr. någon som vet hur man kan åtgärda det utan lackning.? Det är inget väck Kanske finns någon i örnsköldsvik som kan sånt här..?



Svar på inlägget: Någon i ö-vik som kan laga en buckla



Jag är ingen expert och det är ju svårt att avgöra utan att ha sett skadan men för många år sedan blev min mors bil påkörd i sidan i typ 10 km/h. Det var halt ute och den andra fick inte stopp på bilen helt enkelt. Iaf så träffades framdörren. Bilen flyttade sig i sidled av krocken så det var en ganska hyfsad smäll. Jag tog bort dörrpanelen och bankade med gummiklubba och liknande och tryckte ut bucklan igen. Det blev helt okej efteråt. Så prova ta bort dörrsida och banka och tryck lite försiktigt så ska det nog gå att lösa. Annars kan du borra ett hål i bucklan och sedan dra ut bucklan. Då får du ju såklart spackla igen borrhålet och måla över det men det blir nog relativt osynligt om du gör det snyggt. Prova själv innan du lämnar bort bilen, blir troligen både roligare och billigare och du lär dig lite:)


tack för snabbt svar. ska nog ta bort dörrsidan och se hur illa det är innan man gör något. Jag vet att det finns firmor som masserar ut bucklor med nåt verktyg men känner inte till någon i örnsköldsvik.


http://www.carstedts.se/Skadeverkstad_Ovik.aspx http://www.balticnordic.com/bilskadecen . mpany.html ring å hör..


kolla gula sidorna efter bilverkstäder och ring och fråga annars. Om dom inte gör sådant själva så brukar dom veta vilka som gör det.


jag ska ta och ringa runt lite på måndag. hittade bla en kille från sundsvall som håller på med sådant.


Kolla med Magnus på Cardent, han jobbar i Sundsvall men tror att han åker runt lite också. Han har fixat bucklor på flera bilar åt mig med mycket bra resultat.


Vad tar han för att fixa en buckla/dörruppslag?


Hur stor är bucklan? Sugpropp kanske fungerar?


Den är inte så stor. 7 cm ungefär. vad menar du för sugpropp?





Aha, då var den inte så stor, tänkte mer på sugproppar som används vid "glasarbeten", som glasmästeri har, Biltema och Jula och också sådana, men nu var ju inte din buckla så stor så det lämpar sig nog inte.


http://www.garaget.org/video/100908 ?


Har kostat mig ca. 500 kr per gång men då har det varit väldigt små bucklor, en på 7 cm kanske är dyrare.


Ofta det fungerade:) Jag ska prova på min bil, har en liten buckla på taket:(


Ja fixa nån buckla på nordeman iaf, dom limma fast en grej på tex dörrn sen "knacka" dom ut den! Kan ju kolla iaf! typ 200kr


Tjenare sören. Ja det ska jag kolla. min buckla är inte stor men jäkligt störande=)


nä min va som en tummnagel typ me men de blev rätt bra!


har 3 på taken det är inte väck bara runda kan dom fixa sånt på nordemans?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka