Tyskstuka Volvo 142?

Tja. Jag har tankar på att försöka få till nåt skönt stuk på Volvo , mest som en kul grej. Finns säkert många som kommer hata idéen men de skiter jag i. Tänkte om det kanske fanns någon som vill bidra med tips och idéer. Jag har lite annat jag måste slutföra på bilen innan, men bara skriv om du kommer på nåt.. Färgen kommer att förbli densamma, och 15" centrumvända plåt. Kommer nog lägga gul laminex på lyktorna och på mina 4 extraljus. De ska väl plockas väck allt vad fjädrar det finns med. Den ser ut som den gör på bilderna nu, kika, fantisera och dela med dig. /S_Henjer



Svar på inlägget: Tyskstuka Volvo 142?



jag tror stenhårt på det! är själv sugen på att "eurostyle":a en gammal volvo, fast då en 245.. leta efter lite bilar med stance och sök inspiration från dessa, och lägg tid på detaljer och helhet så blir det kanon!


tyskstuka din tysk istället !!


kommer nog se ut som vilken 142a som helst som en ungdom har..


Ja på med mk18,bbs kopior 17-18" kapa fjädrarna på hälften typ. bänd lite i nedre bärarmen och kapa bort falsen på framvagnsbalken och svetsa ihop så de är slätt och så bärarmen går fritt. Min är sänkt men inte dom modden bara halva fjädern kvar fram och mim fälgar..


Njae, blir väl de sen kanske. Men på Volvon ska de bara dras till med nåt. Mercan kommer nog å stukas mer åt stance..


Jo din såg ju riktigt härlig ut!


Hade den samma färg som min?


Hur menar du nu. Han får tyskstuka tysken och svenskstuka volvon


Wow, en svensk som förstår något! Jag är i total chock. Låt mig dra en jämförelse här. Såhär vid sportlovet är det många som åker skidor, jag kan inte åka skidor, så jag ger fan i det, eftersom det troligtvis skulle sluta med brutna ben och katastrofala följder om jag av någon anledning skulle försöka ändå. Men om jag nu känner för att testa så ger jag mig inte ut på den största brantaste backen jag kan hitta, innan jag ens lärt mig ta på mig skidorna, och skriker "JAG KAN GÖRA DETTA" med skidorna bakochfram när jag kastar mig ner.





Där slingrade du dig ur situationen fint min herre Det är precis vad det är med din beskrivning, svenskstuk. Han kan lika gärna dra på takräcke och rostad huv också, en POS failmobile kallas det i övriga världen, men i sverige kallas det "FRÄNT TYZK STUCK" Fast det är väl vida känt som svenskstuk.


Tackar du själv har jag aldrig förstått mig på de stuket med massa rämill(skräp) på taket och rostiga plåtar. En bil ska vara original och ren med eftermarknadshjul som är lagomt stora och mycke sänkning men de är bara jag de. Stuket på bilarna handlar om vart dom är tillverkade men generellt är de tyskstuk som är namnet


Fast nu finns det ju inget som heter tyskstuk längre egentligen. Tyskstuk var från början ett plojnamn som anspelade på "german look", alltså eurolook, men utvecklades till något mer stanceinriktat. Det som kallades tyskstuk för två år sen kallas idag "gamla Golfar i fint skick med dyra fälgar" Ibland har dem även stance.


Här är en tyskstukad/stancead 240 http://www.stancenation.com/2011/01/18/bad-volvo/


En Volvo med stance är det. Fast tycker fortfarande den kunde vara lite lägre fram åtminstone


Ja de hade den, men va risig som satan. Spilld(?) färg över skuff och tak..


Jaha tråkigt de fanns ju häftiga färger på 70 talet


Ja den gröna, eller turkosa eller vad man ska kalla den, den är faktiskt riktigt fin.. De var ju sjukt mycket rost överallt på bilen när jag började med den, hade de inte vart de skulle man kanske behållt den färgen..


Ja precis lycka till





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka