Installation av dixie tuta!

Tjena, Har precis införskaffat mig en duke of hazzard "dixie" tuta. Undrar lite om nån har installera en sådan förr och har bilder eller kan förklara vart och hur ni satt fast alla 5 horn och sen insåg jag ett problem. 1 av sladdarna ska du till tutswitchen som sitter på ratten. vanliga tutan alltså. Men hur kopplar jag den till den? Går den sladden från ratten ner bakom ratten och koppla via den eller finns det något annan lösning. Vet itne riktigt om ni fattar vad jag menar men kan förklara igen.. Ena plus kabel ska gå till vanliga tutswitchen som sitter på ratten. hur får jag den dit? Alltså hur kopplar jag den sladden till sladden som redan sitter i originaltutan. För tar jag bort ratten så sitter det som en fjäder som går emot metall när ratten sätts på. Finns det nån sladd under själva ratten där vid gaspedalen som går till tutan? Vore lättare att få ett svar av någon som installerat en sådan förr och skulle även behöva förklarat hur ni satt fast alla horn och vart.. Krångligt men hoppas ni förstår. Tack !



Svar på inlägget: Installation av dixie tuta!



Varför rycker du inte ut kontakten från vanliga tutan och kopplar in dig på den?


Det ska in ett relä imellan därför det krånglar. Annars skulle det bara ha varit att tagit bort + och jord från gamla tutan och satt på denna. Vet dock ej om det är viktigt att relät e där?


har suttit och ritat och klurat! Har nog fått kling på detta. Får se imorrn när den ska installeras och kolla om det funkar


Om du rycker ut kontakten och kopplar den som styrning på relät då?


eller så kopplar du den på en egen fjädrande brytare! är inte lagligt att ha som signalhorn, så bara ett tips! annars är det bara att koppla in dig på originalkablaget vid tutan! har jag gjort!


Har också köpt en såndär tuta, installerad o den tutar men åt helvete för fort. Nån som har en bra, relativt billig lösning så den spelar melodin lite saktare?


inte för att jag gjort det förut men, först: är den gas driven? då tror jag längre slangar hjälper.


kompisen drog 0,75mm2 kabel till sin motor till tutan! den spelade ordentligt långsamt! annars är det väl motstånd på kablarna till den som gäller..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka