R-Vinge

Tjeenaa! Jag ska köpa R-vingen till min 850 GLE och nu till min fråga, hur fäster jag den på bästa sätt? och går det att "låsa fast"den så man får ha den kvar eftersom vissa människor inte kan hålla fingrarna i styr! Tacksam för svar!



Svar på inlägget: R-Vinge



oftast är det att välja på pest eller kolera..eftersom det blir så jävla förstört när det sitter fast men och andra sidan så kan det kännas bättre att den finns kvar men i 2delar skulle limma med terostat 9220 finns på mekonomen att köpa och sen skruva får dom bort den så kommer den garanterat vara i 2delar annars kan man dra en vajer genom den och låsa fast vajern på insidan av bakluckan men räkna med att hela skuffen är skrot om dom försöker sno vingen med verktyg


Jag använda sikaflex 521 uv då jag limmade min vinge. Och den sitter nåt fruktansvärt, bak på förpackningen stod det "Härdat lim kan endast avlägnas mekaniskt" Så ifall nån sliter i den så kommer halva stanna kvar på bilen.


Du kan ju montera den med rejäla kardborreband eller liknande, så är det bara att rycka av den å slänga in den i skuffen över natten..


blir det hårt eller mjukt? terostat 9220 är relativt mjukt så det blir istort sätt omöjligt att få loss det utan att allt går sönder limmade fast ett färgprovställ på en vägg med det limmet och det slutade med att vi fick med oss halva väggen när vi skulle ta ner stället vi limmade alltid kjolpaket vingar osv med det testade något sikaflex som var liknande terostatet men det skiten satt inte länge tappade ena sidokjolen på min 245:a i 200blås och det var inte så roligt efter det använder jag aldrig mer sikaflex endå fick det sitta under mer press än när jag sedan limmade det med terostat limmet


De är en lite mjukare fog med flex i. Jag vet ej om du kan använt fel sikaflex med tanke på att de satt så dåligt. Men den du beskrev verkar inte vara nåt större fel på iaf! Här kan du läsa lite spec om sikaflex 521 uv http://www.fogspecialisten.se/product_i . 1UV_pb.pdf Inte är det så dyrt heller Nån hundring bara.


pur lim är det i 9220 oxå om jag inte missminner mig nu var det 2003 jag gjorde ordning på min 245:A så minns inte exakt vad det var för lim men det var svart som pur limmet 9220 är ett "karosseri"lim för fordon har t.o.m lagat en gummi upphängd remskiva till en ac på en ford mustang med det limmet tyvärr fick vi den ej centrerad så bra så det höll bara 100mil men det är inte dåligt som den hoppade


Kanske inte så bra idé när Ragnar får en vinge farandes genom sin vindruta på motorvägen...


Haha! Precis min tanke!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka