Blanda lackfärg

Hej! 1 dörr och huv ska lackeras och vill få minsta möjliga nyansskillnad. Jag har testat att fota av lacken men det blir alltför stora nyansskillnader. Jag är därför ute efter att få kontakt med någon som är duktig på att blanda rätt nyans från kunskap och erfarenhet endast genom att se lacken. Finns det någon här som tror sig klara av detta? Eller känner ni till någon som är väldigt duktig på detta? Det gäller en silvermetallic bör väl nämnas. Det kan bli tal om att lackera fler delar av bilen om färgen hamnar tillräckligt nära. I stockholms-området eller närliggande Tack på förhand



Svar på inlägget: Blanda lackfärg



har du ingen färgkod på bilen?


Det är så mycket enklare att ta med färgkoden in till en färgaffär och bara få färgen tillblandad..


Det finns en färgkod till bilen, men sedan finns det ca 20 nyanser utav denna färgkod. Fotade av lacken med enligt grossisten den senaste kameran på marknaden som fotar från 5 vinklar och fick ut vilken nyans det var. Men den stämmer inte heller. Det roliga är att INGEN av nyanserna eller färgkoden ska ha funnits vid det året min bil tillverkades (2004) alla är 2006 och senare. Där i ligger problemet


Vad är det för bil vi pratar om?


ford mondeo st220 det är "Machine Silver" om det ringer några klockor


Det finns 17 st varianter av den kulören beroende på vilken kvalité du väljer. Ford Machine Silver fanns mellan 2001-2008. Vad är det för kod? Är den en variant av den kulören? Kan det vara färgkod Ford Europe 72 Machine Silver 2004? Så länge du inte har en variant av kulören skall det inte vara så svårt att fixa men att nyansera metallic tar tid.


Hej! Det jag vet är att enligt Ford och skylten i bilen är det 2QTCWWA. När jag fotade lacken fick jag vilken variant kameran tror att det ska vara, det var, minns inte helt och hållet men kanske "A29" eller liknande, ser jag kombinationen känner jag igen den. Har själv ingen programvara för att se alla olika varianter. Om du kan kika efter de som liknar "A29" kan jag plocka ut rätt. Vid första lackering vart färgen mer silvrig/ljusare och efter fotograferingen och att ha blandat den nya färgen blev den avsevärt mycket blåare/mörkare. Har du något tips på hur jag ska bära mig åt twallden?


Hmm.. A29 ringer ingen klocka. Vad var det för märke du blandade i? Vatten vet jag att det var men A29 kan ju vara en referens till en tillverkare. Programvara behöver du inte, på vår hemsida har vi alla recept i (princip) hela världen, helt öppet för allmänheten. Även om jag har mer på jobbet så sitter jag nu och tittar på en massa recept på "2QTCWWA" som säkerligen kan stämma. Många tror att recept är hemliga men det är dom inte. Skicka ett PM till mig så kan du få länk och beskrivning, vill inte göra reklam.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka