Byta från 20" till 18", lägre förbrukning och bättre komfort?

Hej! Ford kuga, 20" med 240/45 däck, sänkt 40mm fram och 50 bak, dricker äckligt mycket mer bränsle nu sedan jag satta på sommarhjulrn. Med 17" 235/55 drack den inte alls i närheten av dagens förbrukning. Den kan eventuellt bli aktuellt med pendling 12 mil t&r dagligen för mig. Ska jag gå ner till mindre hjul? Följdfråga: kan någon hjälpa mig hitta fälgar som ser större ut än vad de är? Vill att det ska se maffigt ut jag vet inte vad ni säger om focus st originalfälgar? De ser hyfsat stora ut...?



Svar på inlägget: Byta från 20" till 18", lägre förbrukning och bättre komfort?



Hmm,konstigt,jag har inte märkt av ngn förändring av förbrukningen med 20".Körde 15 mil enkel till Köpenhamn i Nov-11 till SCS-2011, o snittade 0,67:cool: Motorvägsfart 110-130 ligger jag på 0,72-0,75 i jämnt tempo.


Okey, så bra har inte jag det kan jag säga...


Med en likadan bil som trådskaparen? Om inte så är det ju som att jämföra äpplen o päron...


Givetvis är det det,men vad jag ville visa,var att jag inte fått ngn förändring på min med 20".Så det behöver inte vara ett generellt problem när man byter dimension,utan kanske har ngn annan orsak:)


Jo. Man har normalt sett en större förbrukning med större hjul. Större fälgar betyder oftast tyngre hjul totalt sett och dessutom bredare däck. Båda dessa är faktorer som gör att bilen drar märkbart mer bränsle.


Det har även stor betydelse vad man har för nåt från början. ett byte från 15" upp till 20 kommer ge betydligt större skillnad än ett byte från 19" till 20".


givetvis, men att gå ner till 18", hade det gjort någon större skillnad?


Det beror på hur bilen är konstruerad, en del har dåligt anpassade växellådor till motorns register eller snäv vridmomentskurva på motorn. Hamnar man lite utanför det optimala så kan det ge riktigt stora skillnader på förbrukningen. Så ja det kan göra stor skillnad. När jag bytte från 29" vinterdäck upp till 33" sommardäck på bruksblazern så sjönk förbrukningen med 3 dl/mil... Sommardäcken har grövre mönster.


Visst blir det tyngre o bredare.Kanske min färddator som ger knäppa siffror då.men märks inte när jag tankar heller.Den drar inte mer soppa. Bättre komfort får du dock säkert:).Jag märker stor skillnad gentemot tidigare 18" o 19".Men inget störande,däremot på en bruksbil så kan det säkert vara avgörande. Det är en smaksak,jag har alltid tyckt om o åka sänkt,fast o lite hårdare.Är man däremot van vid mjuka komfortabla bilar så kan skillnaden bli jobbig.





Jag märkte en stor skillnad när jag satte på sommardäck på min 740, förbrukningen har skjutit i taket. Gick från 14" till 16", minns inte bredden på plåtisarna men 16"arna är iaf 215.


Smala däck och låg tum, och gärna mycket luft i däcken sänker förbrukningen. Ju smalare ju billigare går bilen, enkelt förklarat. För att få fälgarna att se störr ut än vad dem egentligen är så skulle jag satsa på ljusa fälgar, alltså inte svarta, då jag tycker det ser mindre ut. Jag har 20" på min S80 och dem fälgarna har svart bana som standard, har nyligen lackat om dem till silvergrå, och dem ser nu störr ut


Jag skulle tippa att kostnaden för att köpa nya däck och fälgar blir mer än vad du tjänar i slutändan. Prova kör med högre däckstryck istället


gick från 15-19 Och inte lagt märke till att bensinförbrukningen gått upp och jag har stenkoll vid varje tankning Så då skall jag vara riktigt nöjd


Jo, men sen e de kul att köpa nya grejer till bilen, de vet du väl? Jag funderar starkt på att byta faktiskt. Ska försöka sälja 20" först. Kanske inte det enklaste..


Jag hade satsat på riktigt lättvikts fälgar.. Inte för breda däck och även däck som har lågt rullmotstånd.


Jag tycker det är tvärtom, har man svarta fälgar ser man ju knappt hur stor fälgen är för allt är ju svart! Med Osvart fälg ser man ju väldigt tydligt hur små fälgarna är.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka