Mitt lackerings dilemma

Har renoverat mig Renault 5 GTE nu under ett halvårs tid och har kommit fram till jag ska lackera om bilen. Det är här mitt dilemma börjar. Var i kontakt med en lackerare som satt det skulle kosta ca 15.000kr vilket jag tycke lät väldigt mycket för en sån liten bil. Visst det behövs lite förarbete men inte jätte mycket. Mitt problem är bara att jag tycker inte det är värt 15000 på en Renault 5. Jag har funderat om man inte ska kunna göra lite av jobbet själv? Förarbete som slipning vågar man göra det själv? Jag tänkte om man lackerar smådetaljerna själv. Hur mycket förkunskap krävs för att använda färgspruta? Metalliclack och klarlack går det och få det någorlunda snyggt?



Svar på inlägget: Mitt lackerings dilemma



snälla hjälp mig


15 000 kronor, med förjobb och lackering med metalliclack och sedan klarlackering, tyckte inte jag lät så saftigt ändå. Mycket beror ju på vad för resultat du är ute efter också, och hur mycket bilen betyder för dig? Klart du kan få till fint resultat själv också, men sitter man inte på några tidigare kunskaper så kan det lika gärna bli skit av alltihopa också.


15.000 för en hellack inkl ALLT material,grundjobb å allt va de innebär är BILLIGT.


Kan tillägga att på ett ställe här i trakten så ville dem ha 1500 bara för att lägga lack på en framskärm till min Mazda, och då var grundjobbet i stort sett klart. Så, som sagt. 15 000 för en hel bil är inte så himla saftigt.


tack för svaren! Vad tror ni om man köper färgen på bilfärg på bilfärg.se och ber lackeraren och bara lägga på färgen och göra allt förarbete själv? Färgen kostar 5000 för 3L färg och 3L klarlack! Kanske kan komma under 10000 då?


Glöm inte då att du ska ha eventuell förtunning till färgen. Du ska väl ha olika slip-papper i olika grovlekar. Sen ska du väl ha någonstans att hålla till, göra i ordning det stället. Gör du det i ett garage så får du försöka göra det så dammfritt som möjligt. Summa summarum, det drar iväg i kostnader och tid.


15 lax e billigt och då e det ett proffs som gör det dessutom. Börjar du att testa själv så ska du ju räkna med att det springer snabbt upp i en massa pengar. Skulle du dessutom misslyckas så har du ju kastat pengarna i sjön. Lämna in bilen till de och jobba lite extra för den tiden du skulle lagt ner på att lacka själv så blir det ännu billigare i slutändan och framför allt så blir det bra!


om du hittar en lackerare som vill lacka med något annat material än sitt egna samt att han vill lacka en bil han inte vet något om när det gäller förarbete mm så kallr jag honom oseriös.. Har också försökt komma undan billigare just genom sådana frågor och allt man brukar få är ett garv och ett "nä då får du gå till nån annan".. Få vill lacka en dåligt underarbetad kaross med annan lack än dom är vana vid.... Sedan om jobbet blir skit kommer det fram att det minsann var "Lasse på Bilverkstaden" som lackade min bil o se va kasst det blev..o vips Har "Lasse på Bilverkstaden" fått dåligt rykte och mindre lackjobb.. Därför vill dom gärna göra allt jobb själva med egna produkter för att kunna garantera dig som kund ett perfekt jobb.. Ta nu 15000:- och le när du kommer till lackeraren och du kan garanterat le när du hämtar den också.. Valet är ju att du har en bil du lagt ned mycket tid på och som sedan har en halvtaksig garagelack på..eller en bil att visa upp och vara stolt över att du kämpat med..det ökar ju dessutom andrahandsvärdet något enormt med en seriös lackering.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka