Xenon hjälp

Tjena, xenon... Hur fungerar det? Och vad innebär Xenon-look? Jag har en Saab 9-3 -98 som jag vill ha Xenon till, för utseendets skull. Är det så enkelt att bara köpa te.x http://www.xenonkungen.com/se/art/h7-xe . -4700k.php och byta? Har absolut noll koll vad det gäller sånt här, eller det mesta gällande bilar egentligen Så det är tur att man har bilkunniga som kan hjälpa till! Tack i förhand! Mvh Ign0



Svar på inlägget: Xenon hjälp



Xenonlook är vanliga halogenlampor som ger ett mer xenonliknande sken. Räcker med att bara byta lamporna ja. Biltema har några som faktiskt ser rätt bra ut. Du har H4 i din bil.


Tack för det snabba svaret! Det låter perfa! Och dom olika värdena ex "4700k" vad innebär det? Är det ljusstyrkan? Och fungerar "Xenon-look" lamporna till tex dimljus också?


Dom olika värden är nyansen på färgen kan man väl säga. 4300 är original på bilar med xenon. 6000 börjar lite blått och 8000< är riktigt blått. Som sagt så är det vanliga lampor fast med ett annat sken så dom fungerar även i dimljusen. Givetvis kan man sätta i riktiga xenonlampor men då får man problem med en kass ljusbild, bländar folk som fan etc.


Okej! Jag jag har hört liknande. Tänkte att jag kunde komma undan billigt med "fake xenon" Tack för hjälpen!


Måste bara fråga vad du skulle rekommendera för nyans, blir 4300k för svagt/ofärgat. Går det lite mer åt det vita hållet?


Du får ju dock tänka på att du inte får något bättre ljus med låtsas-xenon utan för att få starkare ljus är det halogen med högre watt eller xenonkonvertering som gäller.


Som sagt tidigare så är det för utseendets skull


Stämmer det verkligen helt o hållet? Nåja, "fakexenon" eller "xenonlook" ger iaf ingen superbelysning i vilket fall som. Ju högre på "K-skalan" ju blåare ljus. Bilar med originalxenon har som påpekat 4300k eller 5200k, och detta får väl ses som väldigt vitt, personligen tycker jag där börjar bli lite blåstick vid 6000k, men ja, det där är väl lite individuellt.


4300K Standard cream white 3200 lm 6000K Diamond white with blue tint 2600 lm Så du skulle rekommendera att xenon konvertera?





Görs det ordentligt. På bilar med reflektor (dvs inte projektorlins) ser jag inte det som något annat än fanstyg. Men, lagligt är det ju inte i vilket fall som


Gör du det enbart för utseendets skull så duger det med typ megablue-lampor, dvs vad alla xenon-look-lampor kallades innan dom kom på att dom kunde sälja mer genom att inbilla folk att det "nästan" var xenon


ännu sämre ljus va?


Sämre ljus ?? Det är samma watt på fejk-lamporna som på dina originallampor så det lilla färgade lagret på glaset bör inte göra någon märkbar skillnad i ljusstyrka. Eller vad menar du ??


Jag hade xenonlook för några år sedan. De lyste mer vitt än vanliga halogen och vägskyltar osv syndes bättre, men vägen syndes sämre. Bytte senare till riktigt xenon och sedan dess har jag alltid xenon i mina bilar. Det går att ställa in ljuset så det inte bländar så mkt.. Men projektor strålkastare är bäst att konvertera. Xenonlook påminner om xenon, men det syns att det inte är riktigt xenon. Fördel med xenonlook är att halogenlamporna är godkända på besiktning.


Det är väl ljust det som är, att med reflektor o de faktum att folk envisas med att inte köpa "r"-lampor, så bländar det iaf. Än färre ställer ner ljuset tyvärr. Anser väl att om det bara är för utseendets skull,s å finns det fungerande vettiga halogen-alternativ (dvs xenonlook). Från såväl biltema som från ex.vis philips. Och precis som du säger, dessa får du sätta på "vilken kärra som", xenon är ett "jevfla bös" att lösa så det går genom besiktningen (inte omöjligt dock)


För att få eftermonterad xenon att gå igenom besiktningen har jag för mig att det måste finnas automatisk nivåreglering. Och det är väl rätt svårt att få till i vanlig reflektor.


Enkelt förklarat så är det så ja. Det går ju att lösa med att eftermontera en nivåreglering, MEN, sen ska rubbet vara E-märkt och godkänt också. ALS:en ska ha certifikat och pryttlar och bilen ska, om man ska hårddra det även regbesiktigas. Så, mycket göra. Däremot så är väl iofs en ALS bra i vilket fall som, för att få rätt nivå på ljuset, men ja, det går, men är otroligt bökigt.


För att få godkänt måste ju även reflektorerna vara godkända för xenon... Så man blir ju även tvungen att byta huvudstrålkastarna.


Jag har provat de där "xenonlook" lamporna, de blir aningen vitare än vanliga. Näst intill meningslöst. Det är väll lika bra att köra på riktigt xenon direkt istället? Knappt någon prisskillnad och betydligt mycket bättre och vitare ljus.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka