Lacka skadade skärmar hur gör jag?

hej! jag ska nu börja lacka på alla små skråmor som jag har på min peugeot. har köppt färg som matchar orginalet. men hur ska jag grundarbeta detta? sprayspackel eller bara lacka över? små bitar eller hela skärmen? här är en av de lackskador jag har. och de är slipat med 320 våtslip. tänkte mig inte för och insåg att jag inte vet hur man gör. vore trevligt med lite ider allafall! // Beckvall



Svar på inlägget: Lacka skadade skärmar hur gör jag?



Lacka hela framspoilern om du inte har några väldigt starka kanter som du kan hålla dig inom och maskera men annars kommer det synas, mitt tips är att lacka om hela fronten. Kan tänka mig att du har en hel del stenskott etc så är nog lika bra än att punktlacka flera ställen för det kommer synas. Är det inga grova skador räcker sprutspackel, våtslip ~400 och en bra primer. Du lackar med burklack va? Så det är inget du blandar själv. Det går inte att bara lacka över små skråmor utan att det syns utan man får ta hela delar. Finns anledning ar till att man lackar hela dörren efter att ha fått repor eller hela bakskärmar, framskärmar etc. Det syns annars. Förarbetet gör mycket!


lack om hela !


jo de är ju en del små skador. så i ordning hur ska man göra? slipa med 400 våtslip - lägga spray spackel - 400 våtslip igen - primer - färg? eller har jag missat något?


Ytor som är skadade kan du slipa med 180 papper och sedan lägger du en 2k slipgrund (finns på burk) Sen slipar du ytan med 400 och sen 600 sen är det bara att lacka. Oskadad lack slipar du direkt med 600 papper. Sen kan det vara bra med plastprimer där du går igenom lacken..


är de spray spackel du menar med slip grund? men ser de inte fläckigt ut då?


Sprayspackel drar åt sig fukt så det kan röra sig under lacken tyvärr.. Men slipgrund är nått likande fast bättre Nej det brukar inte bli fläckigt om du lackar ordentligt.. Men du kan ju lägga en mörk grundfärg över spacklet/slipgrunden eller ren av köpa en mörk slipgrund





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka