Kolfiber

hej är de svårt att klistra kolfiberfilm ? och är biltemas bra ` vill göra halva bilen i kolfiber men är endå osäker hur den kommer se ut HJÄLP svara så blir jag glad mch ragip



Svar på inlägget: Kolfiber



industrilim är absolut det bästa och en gammal träslev att smeta ut limmet med. biltemas är dom bästa mycket bättre än dyrare saker jag såg i thailand när jag var där på semester en gång jag drack även öl där och den smakade väldigt gott singha + industrilim = en sju helvetes festlig kväll lycka till


tackar


Snackar du om kolfibervinyl eller äkta kolfiberduk? Kolfibervinyl är aslätt att montera. Välj en med luftkanaler i så slipper du bubblor och annat.


kolfibervinyl okok tack du för ditt svar


Ok då behöver du inget extra lim som någon skriver det e bullshit bara. Köp kvalitetsfilm från orafal eller 3M och betala mycket eller köp noname vinyl från kona och betala mindre med samma resultat. Min erfarenhet iaf av kolfibervinyl .


okok en fråga till kan man sätta ihop kolfibervinyl men att de inte syns att de är i två delar ?


Allt går men dom flesta vinyler är 152 cm breda så varför skarva?


Köp inte biltemas tyckte den va piss i allafall


asså om bredden är inte tillräcklig så att de fattas en bit kan man sätta då en liten bit som fattas ? om ja är det svår ?





Det är bara att passa in mönstret och skära till en passande saknad bit. Se bara till att skarvarna blir helt raka. Kolla även upp hur länge och hur bra filmen sitter kvar. Solen och värmen är inte speciellt snäll i det långa loppet.


som sagt se till att skravarna är exakta mot varandra..jag har gjort det på en datorlåda och då lagt ca 3mm överlapp och det funkar perfekt.. på huvar och biltak mm har jag inte brhövt skrva..men tänk som sagt på att solen värmer upp mycket o har du då skarvar så kan jag bara gissa mig till att det blir problem ..men jag vet ju inte.. vad för ytor skall du göra som kräver skarvning av 152cm...? Lastbil??


Jag hade ring en riktig folie firma och köpt utav dem, lite dyrare men enorm skillnad i kvaliteen. jag har precis gjort detta själv men dem satte på den också, 3-4000:- för ett helt kombitak'


oj det va bra betalt det.. jag förespråkar dock att man köper på ebay eller direkt från asien där utbudet är mycket stort och kvaliten inte skiljer sig såpass mycket så det motiverar det höga priset. Har gjort rätt mycket detaljer med "asien film" se mina bilder från min tidigare s80 t6..och kan säga att dyrare film INTE skiljer sig så mycket från billigare som man kan tro..sedan om vi snackar hållbarhet utomhus så tror jag inte någon kommer ha sin bil folierad i 8 år direkt..så då behöver man inte köpa 8-12 års folie direkt heller.. Det är ju detta som är fördelen med folie..man kan byta hursom närsom..


På min motorhuv på GTn, räcker det inte med 152cm,har provat:cool:.


skicka en länk som ni tycker är bra


skulle man ju kunna göra men moderatorerna på garaget.org skulle se detta som marknadsföring och jag skulle få massa varningar igen_*ler* Skickar ett PM istället..


om du inte kan sätta vinyl själv och ALDRIG har gjort det, köp inget skit. Köp 3M´s gjutna kolfiber folie med luftkanaler i, den är aslätt att montera och det blir inte luftbubblor, billigt skit fastnar direkt och släpper inte om du ska justera några bubblor. 3m´s carwrap serie / Avery´s car wrap serie är det _ENDA_ man ska titta åt om man vill ha kvalité. www.spandex.com säljer det du är ute efter, c:a 650:- för 1x1.52m folie bit, ex moms. Köper du noname skit eller skit på biltema kommer du bara bli besviken o få köpa annat igen och göra om och det blir dyrare. 3M & averys är strukturerad och gjuten, dvs den känns som äkta kolfiber, och inte bara har ett printat skitmönster.


dem 3 M folien kan du lyfta och flytta flera ggr om du skulle göra fel, vet vad du menar med att det sätter sig när man använder skitfolie, jag pajade hela min båts instrumentpanel med en sådan, bara skit e de





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka