Fixa till Saab 9-3 -00

Tjenare nu är det så att jag snart ska får körkort (förhoppningsvis) och jag hade tänkt mig att köpa en bil. Farsan har hittat en Saab 9-3 årsmodell 00, för 5000kr med lite fel på. Den har rullat 12000 mil och har stått i garage de senaste 3 åren då ägaren har köpt ny bil. Farsan är bilmekaniker och kan lätt fixa det som är fel på den. Vi har inte varit och kollat på den än men tänkte ta det nästa vecka och om det är för mycket fel på den så skiter vi i det. Det är även T5 motor i den. Min fråga är nu hur man kan fixa till den så att den blir riktigt fin. Det jag vill göra är att fixa snygga fälgar, sänka, fixa Saabs sportstolar och kjolpaket. Jag har googlat lite men verkar inte som att det finns coils till denna modell och då hade jag tänkt mig att köpa sänkningssats istället så vad ska man ha för millimeter på dom? Vad ska man ha för snygga fälgar till en svart saab 9-3? jag vill ha 17 eller 18" samt vad blir det för dimension då? Vart kan man hitta hyfsat billiga sportstolar och kjolpaket? Tack på förhand!Svar på inlägget: Fixa till Saab 9-3 -00Är det inte bättre att du köper en 9-3 aero direkt? Istället för att lägga massa pengar på lösa delar samt massa reparationer?


Men vi har en 9-5 aero en ståendes hemma. farsan tyckte att jag inte skulle ha så himla mycket hästar som förstabil..


Aeron har väl dessutom t7 motorn vilket inte är särskillt stabil? Sen så är Aerons prestanda enkel och uppnå och du får billigare försäkring med en vanlig turbo! Turbo är ju ett måste om man ska ha Saab! Och Saab Viggen fälgarna är ju riktigt snygga! 17" är dom ^^ Finns sänkningskitt med dämpare och fjädrar och dom blir riktigt roliga med det! Styrklämma och större bromsar är också en bra ide!


Har en likande själv fast 98a. Var inne å chippade min bil å fan va den rör på sig :-) När det gäller styling så får man vara lite mera finurlig för. Plastrackelpaket finns det inte mycket av.


det här kan bli en intressan tråd ev ge råd oxå


Köpte mig Saaben. så just nu har jag en nybesiktigad Saab 9-3 års 00. Det jag gjort på den just nu är att jag körde en liten service och sen bytt emblem samt servoslangen. nästa projekt blir att fixa ljud förmodligen nästa vecka!


inte illa de:) det kommer att bli snyggt de

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka