Plåtrent, behålla hur?

Hallå! Tänkte slipa ner golfen till plåten. För att sedan behålla den i de skicket. DVS att de inte ska bildas massa ytrost osv. Och jag undrar hur man ska skydda detta, om det finns någon klarlack/olja som fäster på ren plåt? Om inte, finns det någon grundfärg/primer som är genomskinlig? Även tacksam för tips på inköpsställen! En länk på hur jag tänkt mig:http://vwgolf.se/album_pic.php?pic_id=24525 Hoppas nån har lösningen på mitt problem! Simma lugnt! / JOEL



Svar på inlägget: Plåtrent, behålla hur?



klarlack är vad jag skulle satsa på, lätt att hålla rent istället för nån olja


Slipa plåtrent och sen klarlack men det finns ju inga garantier att det håller särskilt länge, annars lacka i närmaste kulör du kommer ev motivlacka men det kostar ju en del.


som sagt klarlack är nog enda alternativet ... men hur länge det håller vet jag inte


finns klarlacker som är extra stryktålig , kan va bra på en sån bil eftersom minsta lacksläpp kan innebära rost inom en snar framtid


Lägg en transparent grund och sedan klarlack. Det blir inte riktigt rätt eftersom klarlacken egentligen ska ligga på en bas, men det funkar bättre än klarlack direkt på ren plåt. Eftersom det kommer flagna och släppa. Grunden kommer göra så klarlacken sitter kvar bättre.


Okej! Tack för tipset, vet du var jag kan få tag på dessa grejer? Jag har totalt hjärnsläpp atm


Hos vem som helst som säljer bil lack... Google är din vän för att hitta leverantörer på din hemort. Men jag handlar bla. på XL-Bygg, Mekonomen, Autoexperten mfl.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka