Frågor om lackering m.m

Tjena folket, Jag och brorsan köpte en VW taro i ett rätt dåligt skick och nu har vi spacklat och slipat en hel del. Vi börjar bli nöjd med ytan nu och har grundat hela bilen med zinkprimer. Min tanke nu är att slipa ner ytan med ett 1200 våtslip och sedan köpa svart färg och klarlack. Tänkte lacka själv med egen färgspruta där hållaren sitter undertill. Tänka plasta in garaget för att undvika damm och smuts. Frågan är nu, 1. Ska man maskera fönster osv och lacka hela bilen med dörrar och motorhuv på plats eller plocka ner allt? 2. ska jag verkligen satsa på att lacka själv när jag är aldrig lackat någonting förutom moppen med burkar? Ps. Vi är inte ute efter ett fläckfritt resultat men ändå inge slarvjobb.



Svar på inlägget: Frågor om lackering m.m



det blir bättre, eller snarare enklare att lacka sakerna löst, även om det blir lite mer jobb med demontering/montering. klart du kan göra det själv om du inte har några högre krav, nu vet jag inte var din tumme sitter men det kan bli hyfsat ok resultat bara man håller tungan rätt i mun och tänker sig för lite... ett tips är att läsa de trådar som fins här på garaget om lackering och även kolla youtube, fins mängder med videos om billackering där..


1200 våtslip, gillar du överkurs om det inte är metallic färg du ska lägga, så kan du slipa med 500 mjukt papper! Asså, om du byter färg, så kanske du vill ha den nya färgen på insidan utav dörrar, i dörringångar osv! Är det samma färg, eller du inte vill lacka dörringångar så kan du låta allt sitta kvar Sen tycker jag absolut du ska lacka själv, åk till en lackerare och rådfråga lite.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka