Fråga om däck

Hejsan. Fick punka på bakdäcket på min Honda civic 1.3 halvkombi från -94. Ersatte med 2 15 tummare, med dimension typ 195. Min fråga, hur breda o höga däck kan ja ha fram? Orginal är ju 13, men vill även ha 15 fram.



Svar på inlägget: Fråga om däck



Vad har du för dimension original?


Det får max skilja +-5% från orginal rullomkretsen om det inte är ändrat...men tror inte det http://www.alltombilen.com/dack_beskrivning.asp


155/80 orginal. 15 tummarna är 195/55.


Får en skillnad på 2,9 %. Kommer det ta i tro?


Testa ett däck som du har bak och sätt på fram?


Just gränsen +/- 5% är borttagen, men är fortfarande en bra riktlinje. Reglerna säger numera "att rullomkretsen inte ska leda till felvisning av hastighetsmätaren" (och lite annat, se http://www.transportstyrelsen.se/sv/Vag . personbil/ ).


Man får ut och testa om bilen håller samma hastighet som de andra


Går att köra med minst 16-17 tum på dem modellerna, och mätaren kommer visa relativt rätt. Men själv rekommenderar jag antingen 15 el. 16 tum av ren snygghetsfaktor Sen brukar rullomkretsen inte skilja så jättemycket, har du 13 tummare med hög profil kan dem stämma nått sådär överens med ett par 15 tummare som normalt har lägre profil.


Får en skillnad på 2,9 %. Kommer det ta i tro?





Förstår. Tänkte mest att det kanske tar i skärmarna.


Gott om plats i hjulhusen. Vilken profil kommer du köra på sen? Du nämnde 15 tum och 195 breda.


195/55 är det bak, antar de blir samma fram.


Absolut inga problem i så fall.


Kanon


Du kan ha 215/35-18... 215/40-18 på orginal utan att det tar i. Jag har modellen innan din o där hade jag som störst 225/45-17 på en toksänkt bil, o det tog i litegranna när man svände max.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka