Däckdimension till 18x9 fälgar (BMW) ?

Som rubriken lyder så undrar jag vilka däckdimensioner som funkar med 18x9 fälgar (et35)? Dom ska sitta på en BMW 3-serie e90, 2006 (et34)?



Svar på inlägget: Däckdimension till 18x9 fälgar (BMW) ?



Vad har du för storlek idag?


Nu kör jag med 205/55/16 Jag har försökt lista ut det själv genom att söka men detta med däck o fälgar är inte riktigt min starka sida. Vad är skillnaden om jag tex har 215/35/18 eller 235/40/18?


255/35-18 hade nog varit ultimat för dig på 9" fälg. Stor skillnad på de dimentioner du sa. 4 cm högre. Du måste ha rätt rullomkrets om du vill att hastighetsmätaren ska funka riktigt. http://www.abswheels.se/dackomvandlare.php


Jag har 255/30/19 bak på min med 9" breda fälgar. Så 255/35/18 borde bli bra för din del.


Nice, då blir det en beställning på "HANKOOK 255/35R18XL 94Y K117 VENTUS S1 EVO2", om inte någon annan har ett bättre förslag. Tack som fan FLindgren och Marlboroman.


Vill du ha det bästa kör med Michelins Pilot Sport 3


Helst däck från abswheels i så fall, för jag ska beställa fälgarna därifrån så det blir mycket smidigare att de själva monterar och balanserar. Dock så står det lite olika om dom där Hankook däcken jag skrev. Däckonline gav de ett E i bränsleförbrukning och ett A i regn. Abswheels hade B i båda och det är alltså likadana däck. Vet inte riktigt vem jag ska lita på så jag avvaktar än så länge.


Varje däcksdimension ska vara testad hos tillverkaren och kan ge olika resultat. Tänk även på att däckmodeller kan skilja på uppbyggnad även om det är samma dimension - olika hastighetsklassning, förstärkta sidoväggar "XL", olika Load Index osv osv. Jag har sett att det skiljer ibland på vissa däck.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka