Avgasrör genom huven

tjena! går i tankarna att bygga avgasrör genom huven på min bmw, just bara för att jag kan och för att det sticker ut nått fruktansvärt, men det jag funderar på är om detta är på någotsätt lagligt och går att genomföra på ett bra sätt utan att polisen och sbp kan säga nått? har letat lite men har inte hittat nån information om detta tacksam för svar mvh!



Svar på inlägget: Avgasrör genom huven



Inte lagligt för 5 öre. Det finns inget vettigt sätt att genomföra ett sånt bygge om man vill få det lagligt.


okej vad synd, skulle verkligen vara roligt att göra något sådant


du kan ju dra ut ett rör på sidan av fam skärmen om du har en kttalysator på tror jag. men du få inte ha något som sticker ut för det kan polisen seja är farligt och kan skada folk om du krockar. och då kommer du få promenera hem.


men det är ju inte fränt, det ska ju vara ett 3-4" rör rakt upp genom huven


Nix. Avgasutsläpp ska vara minst 15cm bakom bakersta dörröppningen


jag har sett många vägreggade gat bilar med röret ut på sidan av skärmen hur går det till ???


Dem ser inte ut så när dem besiktas, om dem ens passerar besiktningen och sen lever man på hoppet att man klara sig från polisen.


jasså, min kompis van har rakt tre tums rör som sticker ut precis bakom förardörren hur kommer det sig att förra veckan när han besiktade den sa dom inget om det du säger ? jag tycker du ska kolla med sbp vad dom säger om din ide, jag tycker dock inte det låter troligt att man får ha röret sticka rakt upp ur huven


Bara för att en bil är besiktad är den inte laglig....





Har han inga fler dörrar på den sidan så är det ju ok så länge det är bakom öppningen, och är den dessutom reggad som lätt lastbil så gäller andra regler för dem. Sen är det ju alltid en fråga om vem som besiktar.


ja min kingcab e lastbils reggad och har pratat med sbp å det e godkänt att ha sidepipe på dessa. men hade ett visst avstånd från framaxlen snacka han om å det måttet har ja inte kvar i huvudet. mejla dom lr bygg på å hoppas på det bästa bara kanske godkänt om du har LGF skyltbak å kallar den för Traktor


jag får väll kolla upp det lite bättre med dom som du säger


haha det vore ju nått med en okapad 525 tds fast ändå inte


nej sidepipes måste mynna ut EFTER sista öppningsbara dörr/ruta baklucka räknas ej då man inte normalt kör med den öppen





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka