Saab Hirsch Fälgar Problem

Hej! För någon månad sedan kom jag äntligen över en uppsättning Saab Hirsch-fälgar som jag sökt efter en längre tid. Vad jag tagit reda på så är fälgarna tillverkade av en magnesium-legering och är därför sprödare än vanliga aluminiumfälgar. Det tråkiga var att fälgarna var väldigt nedgångna och dessutom var 3 av 4 fälgar spruckna...De är dock inlämnade på lagning nu. Jag har läst lite och tydligen verkar det som om detta är ett vanligt fel, var beror det på egentligen? Är fälgarna verkligen så klena att de inte klarar en smäll utan spricker lätt? Visst att de är aningen spröda men ändå? Antingen har de kört som idioter med fälgarna vilket är troligt då de var helt blästrade av stenskott, bitar hade gått ur däcken osv samt kantstötta, eller så är de klena i godset. Blir bara lite orolig då det inte är så kul om man de spricker igen när man renoverat dem om man tex. kör i en liten håla som en vanlig aluminumfälg annars hade stått pall för Någon som råkat ut för detta problem?



Svar på inlägget: Saab Hirsch Fälgar Problem



dem är väl lättare? magnesiumlegering är ju lättare iaf. säkert nån sopa som kört med ett tomt däck mot nån kant, sett flera exempel. men kommer nog bli bra


Jo, dem är väldigt lätta faktiskt! Har inte tänkt på det där med lite luft faktiskt, korkat av mig Däcken var GALET snedslitna så det kanske är möjligt, kan ju även vara en dålig hjulinställning...men 3 av 4 fälgar som är spruckna? Givetvis var alla spruckna på insidan... Läs gärna igenom denna tråden: http://forum.saabturboclub.com/viewtopi . ;view=next Han lyckades tydligen reklamera sina fälgar?!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka