Avgassystem gå ut på sidan ( tillåtet ? )

Tjenare. Håller på att grejja med en Ford Escort -98 som jag fick för ett bra tag sedan Försöker nu då att göra den klar för besiktning. - Har nu kommit till avgassystemet som var rostigt och orkade inte lägga energi på att svetsa i de dåliga materialet. Så jag kapada röret framför bakaxeln där det var friskt. Min fråga är då för att göra det så enkelt som möjligt , är det tillåtet att bygga ut avgaset på sidan? Har gjort en liten bild som visar hur jag tänker. Full storlek:http://www.ladda-upp.se/image.php?id=93 . ;size=full



Svar på inlägget: Avgassystem gå ut på sidan ( tillåtet ? )



Ja, det är tillåtet så länge det går ut bakom det bakersta öppningsbara fönstret.


Okej :p Va gött då blir de ju kanon smidigt, Tack för svar :p


Det räcker inte med att det går ut bakom bakersta öppningsbara fönster. Mynningen ska vara XX (tror det är 30cm) bakom det bakersta öppningsbara fönstret i längsled, och du får inte dra ut det på högersidan utan endast åt vänster!


TSFS 2011:101 23 På personbil och lätt lastbil får inte avgasrör mynna under utrymme för förare eller passagerare och inte heller under annan del av karosseriet, som är sammanbyggd med sådant utrymme. Avvikelser kan dock godtas om utförandet hos karosseri och avgasrör är sådant att det inte bedöms föreligga någon risk att avgaser under körning tränger in i utrymmet.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka