Spädning Hagmans CA Primer?

Hej! Jag ska grunda bilen med Hagmans 2-komp CA primer (gul). Kommer att använda mig av Biltemas "proffsspruta" med överliggande kopp och 1,4 munstycke. Nu till frågan, primern kan spädas med cellulosaförtunning för bättre utflytning, men hur mycket? Finns det något knep för att se om färgen är rätt utspädd?



Svar på inlägget: Spädning Hagmans CA Primer?



Brukar stå på burken hur det ska blandas bäst är ifall du mäter med en sådan här


Jo, mätburkar har jag skaffat, men det står inget om hur mycket förtunning man ska ha. Bara att färgen blandas 1:1 och vid behov så kan den späs med cellulosaförtunning. Men inte hur mycket. Vill ju inte att det ska bli fööör tunt. Bruksanvisning:A-komp. och B-komp. blandas i lika volymdelar (t.ex. 1 liter A-komp. blandas med 1 liter B-komp. och omröres noga). Spädning:Om spädning önskas kan detta göras med Cellulosathinner. Speciellt om finishlacken (topplacken) skall läggas direkt på primern eller vid s.k. mellansprutning d.v.s. om man vill isolera sprutspackel och dylikt med ett lager Stålplast Primer CA, är det mycket viktigt att primern tillåts att flyta ut ordentligt.Genom spädning med Cellulosaförtunning erhålles denna utflytning. Om man får en dålig utflytning kan lacken uppvisa apelsinskalskaraktär, vilket inverkar negativt på glansen.


Jag körde 10:1 och det vart bra.


oftast högst 10 procent, känn efter lite när du prov sprutar så att du får en fin sprut bild





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka