Högre ET-mått än original, blir det problem?

Precis som rubriken lyder så undrar jag om högre et-mått på fälgar blir förjävligt på bilen. Har en Audi A4 B8 från 2011 där et-mått är 47 men har hittat fälgar med et48, kommer den lilla skillnaden göra något eller kommer jag få slänga på spacers ändå? Fälgarna är 18" och 8" breda med 245/45 däckSvar på inlägget: Högre ET-mått än original, blir det problem?Från ET47 till ET48 med samma bredd på fälgarna gör bara så att fälgen kommer 1mm längre inåt - borde inte spela roll. Koll på bredden på originalfälgarna? (de som har ET47).


Original som sitter på är 17" med 225 däck så kan nog tänka mig att dom är 7-7,5" breda


Okej Testa lite här annars då: http://www.willtheyfit.com/ Visar ganska bra vad som händer beroende på bredd och ET. Testade själv:Compared to your existing wheel, this new wheel will have an inner rim which is 7.3mm closer to the suspension strut. The outer rim will poke out 5.3mm more than before. Har man då utrymme åt båda hållen så borde det ju funka.


Ska kika på det tack så mycket!


Tänkte låna tråden lite. Någon som har erfarenhet av Volvo 740 och hur hög ET är absolut "max"? Kikar på några fälgar nu med dessa mått: 7.0x16 5x108 ET 45


du behöver spacers fram iallafall för annars så kommer fälgen ta i fjäderbenet, orginal ET på 740 är 25

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka