Tona framrutorna, vad händer?

Tjena! Hoppas jag postat rätt, annars ber jag om ursäkt. Har tanken på att tona framsidorutorna igen. Men min fråga är. Åka fast kommer man ju göra, bara en tidsfråga. Men hur mycket ligger böterna på per ruta? Samt att dem förmodligen skickar in bilen på ombes. Kan man rycka rutorna och glida in utan rutor eller måste dom se en ruta som inte är tonad? Att köra utan sidorutor kan ju inte vara emot lagen, med tanke på att man får köra nedrullat.. Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Tona framrutorna, vad händer?



har du fått en anmärkning om att rutorna e felaktigt tonade måste du väl ändå visa upp ett par rutor som är i ett korrekt skick?


Ja man tycker väl det.. Där min fråga ligger.. Kan ju vara såpass dumt att någon smällt ens rutor dan innan bes..


Körde heltonat förra sommarn. blev stoppad nåra gånger men hann alltid veva ner båda sidorna. När det var dags för bes var det bara att rycka toningen. Lättare de än att plocka ur rutorna Köp billig toning så gör det ju inget


Nej det måste du inte OM rutorna ej är i sittandes i förar dörrarna. Om de sitter där så måste du kuna visa upp de


hur ska bes då kunna godkänna att rutorna är okej ??? :p känns ju sjukt ologiskt


är bilen tillräckligt ny så åker den dit på att det inte finns sidorutor


ja gustav din bil e ju helbilsgodkänd :p


skulle oxå vilja veta samma sak! har heltonat på min t5a och har blivit stoppad x antal gånger fast dom har aldrig påpekat toningen en av poliserna tyckte till och med att de var snyggt åkte förbi polisen och dom har bara tittat på toningen men inte gjort nått åt de, har läst nånstans att man får ha de dagtid så länge inte de är "mörkt ute om man säger så, men det kan väl inte stämma ?


Finns ingen som helst lag på att man måste ha framrutor i sittandes över huvud taget. Jag åkte dit för tidning fram på bes och drog ut rutorna inför nästa ombes, inga som helst problem då han sa att om rutor inte finns i sittandes så var det lugnt. Och han hade jobbat med toning förr osv





Har man en tidning liggandes över de främre rutorna så förstår jag ju varför det inte gillas..haha..


Ojj, dumma iPhone - menade såklart toning.


helfordonsgodkännandet? därav "är bilen tillräckligt ny"


Min bil var även helbiksgodkännd, inga problem oavsett


Tonar med Soyafilms avtagbara solfilm fram..bara o dra av inför besiktning sen på igen om o om igen..kanske inte världens bästa men enkelt..


Tack för alla svaren! Vet dock inte hur man multiciterar på detta forumet (om det ens går?). Loow: Jotack men oftast märker man det för sent. Känns lite sisodär att rulla ner rutorna när det regnar ute o polisen står jämte en vid rödljuset Tanken att köpa billig toning har väl inte direkt slagit mig. Tänkte ha 25%, då blire inget biltema etc. Ekelund: Men har man inga rutor så finns det inget att kontrollera, om dom är okej alltså.. Jo bilen är ju det, men vilken bil är inte helbilsgodkändkänd? Seth: Vad innebär tillräckligt ny? Det är en 99, inte särskilt nytt.. Men berors ju på vad man jämför med. H-A-D-I-N : Anledingen till att man inte får ha tonat är för att man måste kunna ha ögonkontakt med trafikanterna, går inte på dagtid heller.. Jankarl: Jao det blir soya isåfall, frågan är hur den blir när man monterar av och på. Annars är det kanske smidigare att ha reservrutor liggandes, som man sätter på..


http://www.regeringen.se/content/1/c4/1 . 88f488.pdf 1998 skulle alla bilar vara helbilsgodkända och dom kunde bli det redan 1994 på en helbilsgodkänd bil får du egentligen inte ens byta fälgar på för bilen skall vara i det utförande den är från fabrik http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=246883 här är ett bra exempel på hur det kan gå om man råkar ut för kinkiga poliser .... regbes blev det pga ändring från orginal sportluftfilter på en helbilsgodkänd bil . bilen måste alltså vara allt orginal då inte ens dioder i positionslyktan och därför ställer jag mig väldigt frågande till att bes bilen utan rutor :p och btw de va helvete va du kör mötte dig på g till fammarp innan


polaren bes utan rutor fick bra o veta bara inget mer :>


Aha okey.. Nej det vet jag om, den enda som skulle skicka en på regbes är väl kaj isåfall.. Ja det pallar man ju verkligen inte, men det krävs kanske en del för det, vissa poliser borde inte finnas helt enkelt.. Gjorde jag? Jo man kan ju inte ta risken att den sotar igen Haha, vart mötte du mig och när då?


vw-andreas : Okej, det verkar vara lite från person till person hur det går..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka