Rolla bilen!

Tjenare!!! vill ha lite tips på vad för slippapper/roller/färg man ska ha för att rolla en 744! Storlek på papper, vad för roller och tips på var man köpa de och färg! Färgen jag vill ha är mattsvart, bilen är nu förtillfället LGRÅ och har grundfärgen röd! Ska man grunda innan man rollar och hur mycket ska man slipa? ska man bara matta ner/slipa till grundfärgen/slipa tills man får ren plåt? Tack på förhand länka gärna från någon som ni vet gjort de innan



Svar på inlägget: Rolla bilen!



ta va du har spelar ingen större roll .biltemas lackfärg biter bra .rolla själv min 855 slipa ingetting men lacken satt bra ändå ps rollade med liten "skumgummi"roller från biltema


är de spray färg då? eller är det färg på burk? vill ju änna ha så bra resultat som möjligt!


Om du vill ha bra resultat så ska du väl inte rolla den iaf, åtminstone sprayburk. Men då blire ju dyrare


hört att man köper färg och rollar med roller


ja det är väl klart ? men du kommer ju aldrig få en bra finish på de, men kanske inte det du är ute efter heller. om du inte ska va seriös, svårt å va det när man ska rolla, så äre bara å tvätta bilen, ta förtunning och tvätta av sen rolla på bara.


bilen som ska rollas är en volvo 740 hade tänkt mig en mattsvart sådan och jag känner att de inte är någon idé att lämna in den på en lackfirma. kan du länka någon sida där de finns färg som e bra till en rimlig peng samt skumgummi rollers? tack på förhand!


biltema.se och alla färgaffärer


Bandslip med 60-100 papper och sen på med en vanlig "metalltäck och grund" i tjockt lager, blir förvånansvärt bra resultat.


Ska du rolla är det meningslöst att slipa ändå. Låna en liten skitkompressor och ta färgsprutan som toligast följde med den så sparar du dels in färg, dels blir resultatet bättre även för en totalt talanglös lackerare och om du eventuellt vill slipa bort skiten senare och lägga en seriösare lack är det inte helt skitjobbigt mot det monumentala jobb och kladd det är att få bort rollad färg från bilplåt. Vart bor du?





Mattsvart lackfärg brukar man hitta på vissa affärer för mellan 300 och 400 för en 3 liters burk. Nån jävel med en kompressor lär du väl känna och har inte han en färgspruta så finns det rätt billiga som duger till ett sådant jobb. 3 liter och lite thinner räcker väl till en bil om man sprutar men ska du rulla lär det gå åt mer färg eftersom det dels hamnar mer på bilen och dessutom rinner av från både bilen och rollern. En hyfsat lagd mattsvart lack kan till och med göra bilen mer säljbar medans en olycka med rollern ger eventuella köpare ännu fler anledningar att pruta. Eftersom mattsvart just ska vara matt behöver man ju inte fläska på för att få en blank yta och då är det inte allt för svårt för även en nybörjare att slippa rinningar. Håller man i en färgspruta får man dessutom en annan relation till det man håller på med och känner sig betydligt mer fokucerad och motiverad att göra sitt bästa som garanterat inverkar på resultatet Med en roller brukar man doppa den i färg och se strängen med färg som rinner under rollern och sölar ner bilen innan ens måleri redskapet avsett för husrenoveringar nuddat plåten. När man slabbat färg över huven som brukar vara där man börjar och ser hur jävla bortkastat arbetet kommer att bli har ambitionsnivån sjunkit att innan mot slutet tömmer färgen direkt från burken och funderar på att tända eld på skiten och hoppas att försäkringen får en att glömma allt ihop. Allt detta vi gör som hänger på Garaget.se med olika ambitioner och resultat tillfredställer ju samma sinnen som får en del att spela musik och andra att till exempel måla tavlor. Man börjar med nått enkelt och avancerar till svårare och bättre resultat och känner ett välmående av att utvecklas. Att rolla en bil är lite som att försöka spela piano med boxarhanskar. Det är liten risk att man utvecklas som bilrollare och får i slutändan en bil som ens morrsa vill man ska parkera så långt borta från hemmet som möjligt när hon klagat klart hur nån kan förstöra en så fin bil med färg. Vem vet, mötet med vår vän färgsprutan kan leda till att du söker in på någon billackeringsutbildning?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka