Bmw e39 540i - Rätt däck till nya fälgar

Tjo! Har precis köpt mig en 540i, dock fick jag med tråkiga fälgar, nu har jag hittat ett par på teletyre.se som är 8x18. 540 är sänkt 40mm bak och fram, vilken bredd samt höjd borde vara optimalt för mig? Jag vill inte ha lågprofil, ska se snyggt ut men inte vara för stötigt. Är lost i detta, då jag inte kan se framför mig vad som blir bra. Samt borde jag mindre bredd fram än bak? All hjälp uppskattas! Tack!Svar på inlägget: Bmw e39 540i - Rätt däck till nya fälgar235/40-18 runt om på angiven fälg, inget annat.


Det beror på hur breda fälgarna är. Lågprofil är du nog ganska tvungen till att ha. Bredare bredd bak är att föredra för att få ner kraften i marken och minska spårning. Först med 295/30-19 bak på 10" fälg kunde jag trycka ettan fullt utan hjulspinn. Med 225/40 gick det knappt att köra iväg på tvåan = tråkigt...


Har också fått höra de på flera håll så jag kör de

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka