Isolering (Volvo 740)

Hej, jag undrar hur jag ska isolera min Volvo 740 mot ljud. Kom med vettiga förslag!



Svar på inlägget: Isolering (Volvo 740)



vägljud, motorljud eller båda? Det brukar vara bäst att först reducera ljudet vid källan, dvs nya bra däck (dyrt dyrt) för mindre vägljud, och en välservad motor med spända remmar och helt avgassystem (okey, kanske inte är "isolering" men det är vettiga förslag ) hela tätningslister runt dörrar och fönster!


SilentCoat:a hela bilfan!


Vägljud, motorljud eller båda? Båda SilentCoat:a hela bilfan! Tänkte det, men med vad?. Skicka länk!


Den var bra !


Va?


http://www.mds.se/sv/product/14927/Silent-Coat-41-ark


Va lite dyrt Räcker det där över hela bilen?


http://blekingebilradio.se/product.html . ry_id=1877 Där har du billigare SC. Och 2-3 kartonger borde räcka till större delen av bilen om du dämpar ordentligt!


Okej, ska jag sätta detta på insidan av dörrarna? Och på golvet?





All plåt och lös plast som kan låta! Är dock ett jävla jobb att isolera bilen. Finns enklare och billigare sätt som att se till att all originalisolering är tät och fin t.ex. Kolla även dörrlistor och liknande som tidigare skribent skrev. Finns många sätt, allt handlar enbart om hur mycket pengar du är villig att lägga på det!


Okej


Om du vill ha mindre vägljud så kan jag rekommendera plastinnerskärmar fram och bak. Finns på tex Volvo 940s. Bak är bult-on medan fram kräver lite håltagning om jag inte minns fel (bara eftermonterat bak på min 740).





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka