Coilovers vs sänkningssats

Är lite inne på att slå till på coilovers men vet inte riktigt om det är nödvändigt. Jag kommer inte köra nån bana med bilen bara ha den på sommaren och glida till jobb osv. Så jag vet inte om det är behövligt, kanske räcker det med sänkning bara?? Vad blir skillnaden? Slits mer delar om jag har sänkning än coilar? Ge gärna tips på vad som är plus och minus.Svar på inlägget: Coilovers vs sänkningssatsCoils kan du ju ställa som du vill de är väl största skillnaden...


Ska du inte sänka FÖR mkt så kör på Sänkfjädrar. Funkar fint med bara det. Men vill du sänka rätt så mkt så kör på coilovers. Du bör även tänka på att Sänkfjädrar belastar dina org dämpare mkt mer. Så inom ett år eller två måste du skaffa nya dämpare.


Hade vä tänkt runt sänka 40mm. Hur mycket jobb är det att få på fjädrarna?


40mm är ganska mkt på org dämparer som säkert rullat 10-15k mil. Vad är det för prisskillnad ifall du kör coilovers? Tiden är lite olika beroende på ifall du har rätt utr och om saker sitter fast osv men räkna med ca 0,5-1 timme per dämpare?


Lika bra att slå till på ett på coilovers, det är det värt...


Ska du ha det på din bruksbil så är det nog inte värt med coils. Coils till min kostar närmare 8000 kr medans en vanlig sänksats kostar max 4000kr.. Det underlättar även för oss att hjälpa dig om du säger vad det är för bil du har osv..


coils har jag på min bruksbil och kan säga att det är värt det om man sköter dom lite.. Justera in dom som du vill nu på sommaren..tejpa sedan hela området där gängorna sitter... Sedan kommer vintern och man tar enkelt bort tejpen och tvättar av ev klet med typ brakekleen..justera upp bilen till lagomt vinterläge..tejpa återigen gängade delen för att förhindra att skit o rost uppstår. På detta enkla sätt kan man ha sina coils i hyffsat ok skick året runt... Köpa en bra coiloversats tjänar man på också gentemot dom billiga.. Att köpa sänkfjädrar tycker jag är som att kasta pengarna i sjön.. Varför slita ut stötdämparna och bara kunna få den 35mm lägre..när man kna ha rätt dämpare och justera hur man vill??


Dom ska sitta på en nissan s14, de går på runt 8k för ett kit till min bil.


finns garanterat billigare men ska du ha kvar bilen så satsa på kvalite....

Har letat men hittar inget billigare. Men som sagt är de värt de om man bara ska åka med bilen på sommaren?


nu vaknade jag till...bara ha den på sommaren...å räcker givetvis bara sänkningssats..ska du köra banan nånting eller snabba vägar kommer du ångra dig att du inte köpte coils...


tja! är inne på coils jag med. tänkte höra om det är någon som vet om infästningarna är lika dana på olika VW? mina ska sitta på en VW caddy -97 T.ex om några av golf passar på min?


Det hade jag också gärna fått reda på (åt en polare)


KW har iallafall olika artikelnummer till caddy och andra bilar (unikt nummer till caddy som inte finns till någon annan modell) - sen får ni tolka det som ni vill


okej kanske är bäst att det står att de är till caddy då..

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka