Gul film på dimljus lagligt?

tjenare, Har tänkt fixa gul film på dimlusen på bilen men undrar hur polisen ser på det? De borde väl inte vara någon fara eller, sedan undrar jag vart man kan få tag på det.



Svar på inlägget: Gul film på dimljus lagligt?



E-märkta lampglas = olagligt


Enligt lagen får man ha gult ljus framåt, så där är det grönt. Tyvärr så får du inte ändra något på CE märkta strålkastare så du åker på det där. I praktiken bryr sig nog ingen jävel om du har gula dimljus.


Annars finns de ju gula glödlampor du kan köpa istället för att "filma" dimljusen! Realcar och Mekonomen vet ja att dom har


gult är lungt bara köra på. Vet inte vad många och jag själv som satt gul film på lyktor fram. sen avgör nog polisen på plats som med allt annat =P


Enligt lag får du inte modifiera någonting över huvudtaget på en helbilsgodkänd bil. Så svaret på din fråga är nej man får inte sätta gul film på dimljusen.


och du får inte sänka, sätta på större fälgar, tona rutor mm. då kör vi alla olagligt =O Bäst jag rensar bilen direkt!


Ska vi dra det riktig hårt så ja tyvärr..men vem bryr sig inte jag i alla fall


dock ska alla ljus framåt vara gula isf, du får inte köra vita strålkastare och gula dimljus


Njae... Är du verkligen säker på detta? Länk till någon lagtext om detta? Finns ju både Lexus och Hyundai som har gula dimljus från fabrik... Har mycket svårt att tro att alla dom skulle vara olagliga. //Brådhis





Totalt felaktigt.


Precis! De har gjort vissa undantag när det gäller den regeln, för annars skulle ingen kunna sälja eftermarknadsdelar till nyare bilar... Har jag rätt eller fel i det KHRacing?


jo men igentligen får du ju inte montera saker som inte kommer från fabrik/tillverkare av bilen. Min vem bryr sig=P Länge leva stylade bilar i alla dess former och ålder!


En polis sa det till en polare när de stoppade honom i hans bmw, dock påpekade poliserna detta men han hade allt gult framåt vilket poliserna sa att Nejdå du har inte alla gula = olagligt. Sen kanske de sa fel:P


Jag kör Lemon Yellow i dimljusen som jag köpt hos Realcar, dom lyser EXTREMT gult! Ger nästintill samma effekt som tonat!


Stämmer inte ett dugg.


Okej, då ger jag mig:) en polis sa det så kan inte bevisa ngt i lagtext etc


Ändrat utförande Avser avsiktlig ändring av det godkända utförandet exempelvis - strålkastaren förses tape som skymmer del av ljusöppningen, - montering av stenskottsskydd som ger påtagligt svagt ljus (färgat stenskottsskydd ska inte godkännas), eller - när det klart kan konstaterats att konventionella strålkastare (halv- och dimstrålkastare) har bytts mot xenonstrålkastare. Texten är hämtad på sidan 59 ur dokumentet:http://transportstyrelsen.se/Global/Regler/TSFS_svenska/TSFS%202011/TSFS%202011_101.pdf Detta är dock en översättning av fordonslagen/lagarna som är anpassad för besiktningsorgan. Men i regel, ändrar du på en godkänd komponent så är den inte godkänd i det utförandet och är dvs. olaglig.


Frågan jag svarade på var om alla ljus måste ha samma färg fram.. Och då blir svaret nej. Du får ha gula dimljus och vanliga vita strålkastare.. Och då kan vi ju snacka om gula dimljus som är köpta i det utförandet med gula glas..


Missförstå mig inte, det var inte tänkt som ett svar/citat till dig utan som ett svar till TS:babbi29 utan en massa troenden och spekulationer. utan med text från ett dokument om vad som är godkänt och ej. När det gäller gula dimljus tillsammans med "vita" halvljus så har jag aldrig hört talas om att det inte skulle vara Lagligt, så länge ljusen är CE-godkända så ska det väll inte finnas någonting olovligt i det.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka