Lackeringsproblem

Tja! Jag förstår inte.. jag håller på att lackera bilen.. har några små områden på bilen som jag ville lackera.. jag tvättar, våtslipar med 380papper, tvättar rent med tinner och sedan läggar på färg(sprayburk). Men när det har torkat till sig lite så blir det som ett grå/beige/missfärgat runt om det jag sprayat (och lite där jag sprayat också) lägger på klarlack efteråt men det är fortfarande delar som blir biege/gråa.. vad är detta för något? /Christian



Svar på inlägget: Lackeringsproblem



du gör väl fel?


Men VAD för fel? tycker jag gör rätt..


har aldrig använt 380papper som du skrev har aldrig sätt något sådan papper bättre om du kör 1000 våtpapper sen ska man inte använda tinner det gör så det blir bara värre finns trådar om det bara söka


Skulle tippa på för lite färg, så det blir matt.. en bild skulle underlätta


har hört att man ska använda tinner men? kan fixa en bild!


thinner löser ju upp det mesta, använd typ t-röd och slipa typ 800 eller 1000


380 är alldeles för grovt.. Minst 600 innan färg.. Är färgen färsk och inte för gammal? Tvätta med silikon ferner


Använd INTE tinner i alla fall! De löser upp ämnerna i färgen och gör så du med andra ord får en missfärgning i färgen! och om du promt ska ha de så använd de ALDRIG på en nylackad yta! Då kan du lika gärna slipa ner delen grunda och göra de ordentligt istället Står du i en Lackbox eller bara i ett garage? de kan ha skillnad med med hur det härdar! Sen om du har vattenbaserad färg eller den olagliga varianten Med vattenbaserat får du inte rätta färgen förs en den har torkat ordentligt. När Färgen inte är riktigt torr så ser de med andra ord FÖRJÄVLIGT ut! "Se ska vara så" Sen när den torkar så får du den önskade nyansen du var ute efter!


hehe okej.. men tror det faktiskt är lacknafta ja använt.. kom på att de står de på dunken och det luktar inte tinner... (jag har bra koll) går det att använda röd etanol?? typ de enda ja har i garaget haha ja står i mitt garage.. jag tror den är vattenbaserad.. den heter typ autolack, köpt på autoexperten.. det är sprayflaskor jag köpt.. vet att det är värdelöst att spraya med sprayflaska på en bil men kände att ja inte vill ägga ner så mycket energi.. men just nu känns det som om detta tagit mer energi än om jag skulle sprutlackerat med spruta haha.. ja jag vet inte.. jag hade kvar missfärgningen även fast det torkat körde igen nu får vi se va det blev av det!





Kan de vara silicon beläggning i gamla lacken kanske? Villken del av bilen håller du på med? Lacknafta e fan inte de bästa att använda lär ja säga Har du haft nå skit i gamlalacken som du inte tagit bort ordentligt? ja vattenbaserad färg kan vara lurig! är de bara en "Fläck" på en detalj du ska laga eller "HELA" delen?


http://www.lackering.forum24.se/ Där finns nog en del hjälp att få..


det som är skumt är att det inte blir så överallt.. det är just över vänster bakdäck som det spökar.. det är lixom över däcket och uppåt kan man säga.. området är väl ca 50x15 kanske? håller på med det nu så la på klarlack nu så får vi se i morgon.. skillnaden från nu och då är att missfärgningarna jag skrivit om inte syns nu.. men dom kanske kommer fram..


Där fanns det mycket matnyttigt, tack!


För kallt kanske ?


hade nog 18-20 grader när jag lackade då när det blev så


Ok.


du får köra en snabbare härdare men svårt när det inte finns i bruken..


testa lägga tunnare lager. med basen, ska du bara få täckt. alltså ingen lackyta! de sköter du med klarlacken. felet ligger inte i för grovt papper, för lite härdare osv. din färg löser kanske upp den gamla lacken när du lägger på för mycket färg.


sprutdamm kanske? vad e de för kulör e de nån metallic?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka