Klä motorhuv med kolfiberfilm?

Hey! Undrar om någon testat klä en huv med kolfiberfilm, typ som denna ----> http://www.stylingbutiken.se/Shop/Index . tId=CE-20* eller nån av dom andra som finns där? Undrar för att jag ej har råd att köpa en äkta kolf.huv Blir det för dåligt? skarvarna syns och blir allmänt ful? mvh



Svar på inlägget: Klä motorhuv med kolfiberfilm?



skarvarna kommer synas och det är nog inte så lätt o undvila lufftbubblor.. Plus att de lär itne hålla så länge


ok nån som testat biltemas kolfiber då?


Fake kolfiber känns bara töntigt, använd orginalhuven som plugg och gjut en egen med polyester. Matrial finns t.ex. på seasea/byggplast.


men blir inte det också ganska dyrt med tanke på alla lager som behöver läggas?


nej klä inte in huven, antingen en riktig eller så ha den som den är:) ps, de där e interiörfilm^^


Håller med föregående talare, tror det blir svårt att få det snyggt och inte få skarverna att inte synas. Sen var ju filmen för interiören så troligtvis klarar den inte påfrestningar från vädret så bra. Edit: Var visst inte snabb nog här Skyller på mitt bredband


Jag vet inte om det går att drapera huven med kolfiberväv och sen lägga på en massa lager med klarlack? Jag undrar hur hållbart det skulle bli.


inga problem att drapera huven o sedan klarlacka. gör man det som man ska så håller det.


Som man ska? några speciella tips?





lacka ytan svart under (så det inte lyser igenom) matta ner den på med kolfiberväven, på med epoxy, låt härda, slipa på med mer epoxy om det behövs slipa, klarlacka, slipa klarlacka tills du är nöjd. polera upp den


Ok låter bra! tack för tipsen!


Om det blir för dyrt, använd huggen GF och lägg täckande lager med CF ovanpå och avsluta med klarlack.


GF=Glasfiber, CF=Carbon Fibre, dvs kolfiber.


ok ja det va också ett bra förslag tack så mycket för svaren!


Ett annat alternativ är ju att om du vill klä din huv och inte gjuta mm så gå till den firma som lägger på sån där film istället för lack och hör med dom vad dom skulle ta för att klä den i kolfiber look. Dom flesta taxi bilarna/ lastbilarna i grus sväng är ju klädda med sån film och det är riktigt bra och håller sig fint. Men ja tror inte du ska prova på det själv att med flera små lappa ihop det kommer inte blir bra.


Jag har folierat hela huven på min gamla peugeot. Det var inga som helst problem att få det bra. Men köp då större storlekar så du slipper lappa ihop det. Ser riktigt snyggt ut! ps. se till att köpa riktig strukturerad film och inte en printad från tex Biltema. För den ser bara skit ut!


Dekalhuset.se har 3D kolfiberfilm. Största biten är 120 x200 cm PRIS: 619,- inkl. frakt. Om du vill ha störra mått skriv eller ring dom och fråga Denna film är mycket realistisk och lätt att applicera. tyvärr hållar den endast fem år utomhus men om du lägga klarlack på den håller den längre. Glöm bara inte att lägga ett tunt lager med plastbinder innan du läggar lacken annars kan lacken släppa. En bra lackär Maxmayer brilliant lack som ger en mycket hög finnish.


Bra jobbat 5 år gammal tråd


Men tänk vad bra tajming! Jag har själv funderingar på nåt liknande till min Skoda o så har jag nu fått lite mer info utan att söka!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka